Bešić, Avdukić, Cocalić, Mahmutović na provjeri

Safet Sušiæ, selektor fudbalske reprezentacije BiH, piše pozivnice za utakmicu sa Slovaèkom, koja se igra 17. novembra u Bratislavi

 Image

Safet Sušiæ, selektor fudbalske reprezentacije BiH, piše pozivnice za utakmicu sa Slovaèkom, koja se igra 17. novembra u Bratislavi. Kako se radi o prijateljskom susretu selektor ¾eli testirati neke igraèe na deficitarnim pozicijama (stoper, bokovi, sredina…). Vrlo je vjerovatno da æe naš nacionalni tim u Slovaèkoj igrati bez nekih standardnih što je prilika da novi kandidati poka¾u koliko znaju.

– Provjerit æemo neke nove igraèe, bit æe više nego do sada igraèa iz naše lige. Vjerovatno æu zvati golmana Avdukiæa, te mladog Bešiæa – najavio je Sušiæ.

Neæe to biti jedine novajlije na selektorovom spisku. Saznajemo kako su u «èekaonici» odlièni i svestrani Edin Cocaliæ, koji igra u grèkom Panionisu, zatim Ajdin Mahmutoviæ prvo ime èeških Teplica… Nije to sve. Nije nemoguæe da selektor priredi neko iznenaðenje. Protiv Slovaèke selektor Sušiæ vjerovatno neæe zvati iskusnog Elvira Rahimiæa, èije kvalitete nisu sporne, osim ako sam igraè ne izrazi ¾elju da ima koju utakmicu više u nogama. Izvjesno je da æe selektor odmarati nekog od napadaèa, a sigurno je da æe u poèetnoj postavi startati Sejad Salihoviæ, ofanzivni ljevak iz Hofenhajma.

Na Sušiæevom popisu oèekuju se ova imena: Hasagiæ, Begoviæ, Jahiæ, Spahiæ, Nadareviæ, Salihoviæ, Mujd¾a, Luliæ, Pand¾a, Ibrièiæ, Misimoviæ, Pjaniæ, Muslimoviæ, Ibiševiæ, D¾eko, Bešiæ, Mravac, Zec… Poziv oèekuju još Avdukiæ, Subašiæ, Cocaliæ, Mahmutoviæ, Alispahiæ, D¾akmiæ, Višæa… Ne treba zapostaviti Saida Husejnoviæa, koji je sve bli¾e udarnoj postavi Verdera.

 

(SAN)