Mujdža: Pet dana su me držali u hotelu u Vogošći, a onda me ostavili bez riječi

Mensur Mujdža, prvotimac bundesligaša Frajburga za bh. reprezentaciju je trebao debitirati prije šest godina, ali nije. Vjerovali ili ne, Mujdža nije zaigrao za BiH, jer su tako željeli čelnici Saveza ljudi koji su vodili reprezentaciju.

Tada su bili va¾niji vasiljeviæi, stepanoviæi, kojima je mlada reprezentacija slu¾ila kao poligon za prodaju. Sreæom, Safet Sušiæ je, a na vapaje iskrenih navijaèa, shvatio da se radi o klasnom igraèu, te nalo¾io administraciji Saveza da otkloni “tehnièke smetnje” za Mujd¾in debi. Jasmin Bakoviæ je ekspresno reagirao, tako da je pitanje dana kada æe iz FIFA -e stiæi pozitivan odgovor.

– Bio sam prije pet, ili šest godina u Vogošæi na okupljanju mlade reprezentacije. Mislim da je Ibro Zukanoviæ bio selektor. Ne mogu griješiti dušu, èovjek je bio korektan, ali su me bespotrebno dr¾ali pet dana u hotelu Vogošæa. Obeæavali su mi poziv, išao sam se slikati, potpisivao neke izjave, trenirao i nadao se debiju. Tek kasnije sam shvatio da niko ništa konkretno nije uradio. Reprezentacija je otišla na utakmicu, a mene ostavili bez rijeèi. Niko mi nije rekao šta da radim, prebacio me jedan moj prijatelj, inaèe novinar na aerodrom. Eto, sada je nepravda ispravljena. Nikad nije kasno. Zahvalan sam Sušiæu na pozivu, nadam se da æu pomoæi reprezentaciji da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo – izjavio je za “San Sport”, èiji je brat Jasmin svojevremeno igrao za BiH, dok je selektor bio Mišo Smajloviæ.

(SAN)