Makedonija bolja od BiH u trećoj prijateljskoj utakmici u Skoplju

Rukometaši Makedonije bili su bolji od naše reprezentacije i u trećoj prijateljskoj utakmici u Skoplju.

Čini se da smo večeras bili najbliže povoljnijem rezultatu, jer smo u samom finišu imali 30:30, ali je nedostajalo malo sreće i koncentracije, jer smo promašili šut s krila i kasnije u zadnjem napadu nam je svirano probijanje.

Naš selektor Bilal Šuman isprobao je više varijanti i u napadu i u odbranu, akcenat je stavljen i na kontre i polukontre, brzi centar i nakon treće utakmice evidentan je napredak u svim segmentima. Podatak da smo dali 18 golova, više od pola, iz kontri i polukontri najbolje govori da su provjere uspjele, a zacrtani plan selektora ispunjen.

Golman Benjamin Burić postigao je dva pogotka s gola na gol i imao respektabilnih 13 odbrana, od čega tri sedmerca.

Makedonija – BiH 32:30 (17:13)

Dvorana „Avtokomanda“.
Sudije: Dejan i Dimitar Georgijevski.
Sedmerci: Makedonija 10 (5), BiH 1 (0).
Isključenja: Makedonija 8, BiH 4 minute.

MAKEDONIJA: Mitrevski (3 odbrane), Kolev (4 odbrane), Trajkovski (3 odbrane, 1 sedmerac), Manaskov 5, Stoilov 2, Arnaudovski, K. Lazarov 11 (5), Mitkov, Drogirski 3, F. Mirkulovski 2, N. Markovski, Georgievski 6, F. Lazarov 2, Ojleski, Popovski, Peševski 1. Selektor: Lino Červar.

BiH: B. Burić 2 gol (13 odbrana, 3 sedmerca), Serdarević, Efendić, Ovčina 4, Nuić 1, Terzić 2, Vegar 5, Čelica, Lončar, Tarabochia 4, Marjanac, Karačić 2, Pavlak, Malinović, Vražalić 3, Jarak 1, Zulfić, S. Burić 5, Vranješ 1. Selektor: Bilal Šuman.

U petak će naš tim imati dva treninga, a u subotu u 15 sati avionom leti za Beograd. U glavnom gradu Srbije nas očekuju dva susreta sa Saudijskom Arabijom. Prvi meč je 8. januara, a drugi 9. januara kada je u popodnevnim satima planiran povratak u Sarajevo.

RS BIH