Šarić, Grahovac, Stojanović i Bašić dolaze u ponedjeljak

Martinoviæ nije u formi. U srijedu odlazak u Sombateli

Image

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas æe se okupiti, a od sutra u Vara¾dinu zapoèeti pripreme uoèi prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji.

Prvo se u èetvrtak u Sombateliju, gradu udaljenom oko sat i po vo¾nje od Vara¾dina, sastajemo sa selekcijom Maðarske, koja je, nesumnjivo, favorit za prvo mjesto, a potom tri dana poslije u sarajevskoj Skenderiji doèekujemo odabranu selekciju Makedonije, s kojom æemo, najvjerovatnije, do posljednjeg kola voditi borbu za plasman na Euro.

Put autobusom

Reprezentativci iz domaæeg prvenstva, poput Adnana Šabanoviæa, Bakira Buljugije, Vladimira Vranješa, Marka Paniæa… zajedno sa selektorom Vojislavom Raðom i direktorom reprezentacije Mirzom Muzuroviæem, danas æe autobusom otputovati do Zagreba, gdje æe im se prikljuèiti reprezentativci iz inozemstva. Nakon okupljanja, poslije podne svi æe se zajedno zaputiti ka Vara¾dinu, gdje æe ostati do srijede.

– U nedjelju naveèer trebali bismo odraditi prvi trening. Reprezentativci iz Španije i Francuske, Danijel Šariæ iz Barcelone, Vukašin Stojanoviæ iz Aragona te Nebojša Grahovac i Edin Bašiæ iz Šamberija prikljuèit æe nam se u ponedjeljak s obzirom na to da sa svojim klubovima u nedjelju igraju prvenstvene utakmice.

U Vara¾dinu æemo biti do srijede, kada kreæemo za Sombateli. Tamo æemo u terminu utakmice imati još jedan trening – ka¾e Raða.

Tri ljevaka

Obrazla¾uæi zašto u selekciji nema Darka Martinoviæa, jednog od rijetkih desnih vanjskih na koje se do sada moglo raèunati, Raða navodi:

– Martinoviæ je u Švedskoj, gdje se ne igra naroèito kvalitetan rukomet, nije u velikoj formi, tako da nije pozvan. Imamo tri ljevaka u ekipi, a iako je dešnjak, prva opcija na desnom beku mogao bi biti Marinko Keleèeviæ, kojem ta pozicija nije strana. Protiv Grèke u posljednjim prijateljskim utakmicama bio je dosta dobar – dodao je Raða.

Popis igraèa

GOLMANI: Adnan Šabanoviæ, Danijel Šariæ, Nebojša Grahovac.

KRILA: Vukašin Stojanoviæ, Bakir Buljugija, Adnan Jaškiæ, Deni Veliæ.

PIVOTI: Muhamed Toromanoviæ, Senjamin Buriæ, Vladmir Vranješ.

BEKOVI: Adnan Harmandiæ, Damir Doborac, Edin Bašiæ, Mirsad Terziæ, Nikola Prce, Ante Kukrika, Marinko Keleèeviæ i Marko Paniæ.

 

(Avaz)