Demirović pozvao Prcu i Bašića

ImageSelektor naše rukometne reprezentacije Halid Demiroviæ objavio je imena 28 igraèa na koje raèuna za utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvensto u Austriji 2010. te imena 20 rukometaša koji æe nas predstavljati na Mediteranskim igrama u Pescari. 

Na širem spisku za kvalifikacione susrete pored veæ provjerenih rukometaša našlo se i nekoliko novih imena. Selektor Halid Demiroviæ odluèio je pru¾iti priliku nekolicini mladih rukometaša koji su prošli kroz omladinske selekcije našeg dr¾avnog tima. Tako su na ovom spisku svoje mjesto našli nekadašnji juniorski reprezentativci Šarenac Goran (Krško), Manjiæ Velibor (Sloga) i Saviæ Kosta (Krško). Pored ove trojice nova imana na spisku su i Saviæ Adam (Konjuh) i Mikiæ Mirko (Borac Banja Luka).

Spisak za kvalifikacione susrete:
Golmani – Enid Tahiroviæ, Nebojša Grahovac, Mario Bla¾eviæ, Saviæ Adam
Krila – Vukašin Stojanoviæ, Bakir Buljugija, Amir Èakiæ, Mirko Mikiæ, Adnan Jaškiæ, Deni Veliæ
Pivoti – Muhamed Toromanoviæ, Vladislav Veselinov, Velibor Manjiæ
Bekovi – Branislav Obradoviæ, Darko Martinoviæ, Kosta Saviæ, Damir Doborac, Adnan Harmandiæ, Ivan Divkoviæ, Tarik Meðiæ, Slaven Šijakoviæ, Mirsad Terziæ, Edin Bašiæ, Nikola Prce, Nemanja Kerezoviæ, Goran Šarenac, Faruk Halilbegoviæ, Isak Omerèeviæ

Rspored preostalih kvalifikacionih susreta:
Bosna i Hercegovina – Italija (11. juni u Zenici)
Švicarska – Bosna i Hercegovina (14. juni)
Bosna i Hercegovina – Rusija (18. juni u Zenici)
Farski Otoci – Bosna i Hercegovina (20. juni)

Od 28 pozvanih rukometaša za kvalifikacione duele na spisku za Mediteranske igre u Pescari koje su na rasporedu od 26. jula do 5. juna ne nalaze se slijedeæi igraèi: Tahiroviæ, Stojanoviæ, Doborac, Martinoviæ, Prce, Bašiæ, Terziæ i Toromanoviæ.

sportsport.ba