Braća Izet i Sead Hajrović

Nadam se da æemo jednog dana skupa zaigrati u dresu BiH, ka¾e Izet. Oduševio me Fabregas koji voli prièati sa mladim igraèima, govori Sead

Image 

Ljubitelji nogometa u našoj zemlji s pa¾njom prate sva dešavanja u vezi s talentiranom braæom Izetom i Seadom Hajroviæ, koji su èlanovi švicarskog Grashopersa i engleskog velikana Arsenala. Izet je za mladu reprezentaciju naše zemlje trebao debitovati u susretu protiv Maðarske, dok je njegov mlaði brat Sead nastupao za U-17 reprezentaciju Švicarske sa kojom je osvojio titulu svjetskog prvaka. Svi ljubitelji nogometa u BiH nadaju se da æe u buduænosti braæa Hajroviæ, koji su roðeni u švicarskom gradu Brugu, nastupati za našu reprezentaciju.

Obaveze u klubovima

– ®ao mi je što nisam veæ protiv Maðarske debitovao za BiH. Nastali su neki problemi zbog dokumenata. Mislim da æe se to desiti veæ u narednoj prijateljskoj utakmici. Brat igra za Švicarsku i to je njegova odluka. Nadam se da æemo jednog dana skupa zaigrati u dresu BiH, jer smo uvijek o tome maštali – ka¾e Izet Hajroviæ. Talentiranim nogometašima najte¾e pada razdvojenost i velika udaljenost, ali svjesni su da su na to osuðeni svi profesionalni nogometaši.

– Zbog obaveza u klubovima sada se viðamo tek desetak puta godišnje. Jednostavno to je tako, ali se mo¾da uskoro promijeni – nastavlja devetnaestogodišnji Izet. Seada veæ sada smatraju najveæom nadom Arsenala i sigurno da æe za nekoliko godina zaigrati u prvom timu „Topnika“.

Luksuzni apartman

– Nije mala stvar kada te Arsenal dovede u svoje redove sa 16 godina. Prepoznali su kvalitet i sada imam priliku trenirati s nogometnim zvijezdama kakva je Sesk Fabregas (Cesc Fabregas) i da me trenira Arsen Vegner (Arsene Wenger). To je za mene velika stvar. Oduševio me Fabregas koji voli prièati sa mladim igraèima i daje im savjete. Zbog lakše adaptacije još ¾ivim s nekoliko mladih talenata kod porodice Kopos, a veæ naredne godine dobit æu luksuzni apartman – istièe Sead.

Nada londonskog tima istièe kako pri¾eljkuje da za novogodišnje praznike dobije desetak dana odmora i ka¾e da æe s bratom ulazak u 2011. godinu doèekati u Sarajevu.

– Radujemo se svakom dolasku u glavni grad BiH. U Sokoloviæ-Koloniji imamo stan i tu smo do¾ivjeli mnogo lijepih stvari s roditeljima Zilkom i Safetom – ka¾e Sead, kojem su saigraèi dali nadimak Šampion.

Podrška Zorana Samard¾ije

Braæa Hajroviæ puni su rijeèi hvale za svog menad¾era Zorana Samard¾iju, bivšeg nogometaša ®eljeznièara.

– On nam je puno pomogao i da nije njega bilo, mnogo te¾e bismo napravili uspješne karijere ka¾u nogometaši.

 

(Avaz)