Reprezentativci odradili prvi trening, Sušić pozvao pet mladih igrača


S nama su Bunoza i Vranješ i ako mi budu trebali povest æu ih u Luksemburg. Misimoviæ je u Istanbulu i oèekujemo ga nakon što potpiše ugovor, rekao je Sušiæ

Image

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u Hrasnici obavila prvi trening u okviru priprema za kvalifikacijske susrete protiv Luksemburga i Francuske.

Selektor Safet Sušiæ na raspolaganju je imao 22 igraèa. Od pozvanih reprezentativaca jedino nije bilo Zvjezdana Misimoviæa, koji se nalazi u Istanbulu, gdje treba da potpiše ugovor s Galatasarayem. Sušiæ je iz mlade reprezentacije pozvao pet igraèa da bi na treningu imao 22 nogometaša. No, na pripremama æe ostati Bunoza i Vranješ.

"S nama su Bunoza i Vranješ i ako mi budu trebali povest æu ih u Luksemburg. Misimoviæ je u Istanbulu i oèekujemo ga nakon što potpiše ugovor", rekao je Sušiæ prije treninga.

Nogometaši BiH æe do odlaska u Luksemburg trenirati u srijedu takoðer u Hrasnici. Odlazak u Luksemburg planiran je 2. septembra èarter-letom iz Sarajeva, a susret je na rasporedu 3. septembra na stadionu "Josy Barthel" u 20.15 sati.

Rahimiæ: Ne trebamo se bojati Francuza

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Luksemburga 3. septembra zapoèet æe kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012. u Ukrajini i Poljskoj.

Reprezentacija BiH u prvom meèu je apsolutni favorit. No, igraèi i struèni štab smatraju da samo maksimalnim zalaganjem i ozbiljnim pristupom mogu ostvariti cilj.

Iskusni veznjak bh. reprezentacije Elvir Rahimiæ smatra da BiH oèekuje teška utakmica, ali je siguran u pozitivan ishod.

"Oèekuje nas teška utakmica jer danas nema lakih protivnika. U Luksemburgu treba da damo sve od sebe da spremni doèekamo meè i da pobijedimo", rekao je Rahimiæ.

Kada je u pitanju drugi susret s Francuskom, Rahimiæ smatra da æe reprezentacija BiH imati te¾ak zadatak jer se sastaje s jednom od najboljih ekipa Evrope. No, siguran je da BiH mo¾e do povoljnog rezultata.

"Nema razloga da se bojimo nikoga u Evropi, pa ni Francuza. Bitno je da se mi spremimo i da damo maksimum i tada ne bismo trebali imati problema ni s Francuzima, niti s bilo kojom drugom reprezentacijom", kazao je Rahimiæ.

Pjaniæ: Oèekujem mnogo od ovih kvalifikacija

Miralem Pjaniæ, prvotimac Lyona i velika nada bh. reprezentacije, smatra da BiH u ovim kvalifikacijama napokon mo¾e da ostvari ¾eljeni cilj i plasira se na EP.

"Od ovih kvalifikacija oèekujemo mnogo. Sigurno je da imamo tešku grupu, ali vjerujem da imamo šanse da mo¾emo uspjeti. Naravno, za to je mo¾da i najva¾niji dobar start", kazao je Pjaniæ.

Reprezentacija BiH se u prvom meèu sastaje s Luksemburgom. Pjaniæ mo¾da i najbolje poznaje prvog protivnika BiH u kvalifikacijama, pošto je svojevremeno igrao za U-17 tim te zemlje.

"Sigurno je da smo mnogo kvalitetniji od Luksemburga, ali to ne znaèi da ih moramo olako shvatiti. Radi se o ekipi koja se neæe predati, igraju dokraja, mnogo trèe. Potrebno je da što prije postignemo pogodak, inaèe nas oèekuje teška utakmica. No, mnogo æe zavisiti od našeg pristupa. Mi moramo diktirati tempo, što prije postiæi go da bismo u nastavku lakše igrali", kazao je Pjaniæ.

Kada je u pitanju Francuska, mladi bh. nogometaš smatra da su "trikolori", uprkos promjenama u ekipi, i dalje veliki favoriti.

"Svima je poznato da Francuzi u ovom trenutku nisu najbolji. Promijenili su selektora, gotovo kompletan tim, što je mo¾da naša šansa koju ne smijemo propustiti. Oni su i pored svih problema kvalitetna ekipa, favoriti u grupi. Ipak, ako budemo dali maksimum, uz podršku navijaèa mo¾emo ih pobijediti", kazao je Pjaniæ.

(FENA)