Okupljanje u Zagrebu, treninzi u Varaždinu

Reprezentativci æe se u hrvatskoj prijestolnici sastati 24. oktobra, a 29. istog mjeseca igraju sa Maðarima

 Image

Selektor rukometne reprezentacije BiH Vojislav Raða uskoro bi trebao objaviti spisak igraèa za prve dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. protiv Maðarske 29. oktobra u Szombatonu, te protiv Makedonije 31. oktobra u Sarajevu.

Karaèiæ interesantan

Za razliku od prethodnih godina, reprezentacija æe se ovaj put okupiti u inostranstvu.

– Okupljanje je zakazano za 24. oktobar u Zagrebu, a trenirat æemo do 28. oktobra u Vara¾dinu. Ovakvu odluku donijeli smo prvenstveno zbog blizine maðarskog grada u kojem æemo igrati utakmicu, ali i zbog mira koji je potreban igraèima.

Oèekuje nas veoma va¾na utakmica i najbolje je da u ta èetiri dana svi budemo zajedno na jedno mjestu – pojasnio je Raða razloge za odlazak u jednu vrstu izolacije.

Što se tièe spiska igraèa, selektor ka¾e da neæe biti posebnih iznenaðenja.

– Pratio sam turnir u Doboju i nastupe standardnih i potencijalnih reprezentativaca. Forma Šabanoviæa je ohrabrujuæa, što je jako dobro, a ima i igraèa koj su zaslu¾ili da im se otvori put ka reprezentaciji. Posebno interesantnim za mene se pokazao srednji bek Bosna BH Gasa Ivan Karaèiæ, tako da æu za koji dan obaviti razgovore s njim i èuti kakva su njegova razmišljanja o reprezentaciji.

Na veæini pozicija smo adekvatno pokriveni, a najveæa konkurencija bit æe kod golmana, te lijevih i srednjih bekova. Za razliku od utakmice sa Srbijom, pozicija pivota æe biti jaèa i za Muhameda Toromanoviæa, koji se konaèno vratio na teren nakon operacije koljena.

Problem sa ljevacima

Selektor je iznio i dva najveæa problema u ekipi. Rijeè je o pozicijama desnog krila i desnog beka. Raða bi svoje probleme donekle riješio Branislavom Obradoviæem, ali razgovori sa rukometašem Monpeljea nisu urodili plodom.

– Pokušao sam Obradoviæu objasniti naše namjere i ciljeve, ali se nekako dr¾ao svojih principa, što znaèi da od njegovog povrataka za
sada nema ništa. Imamo na toj poziciji Paniæa, a vidjet æemo kako se u Švedskoj snašao Martinoviæ – rekao je Raða. 

Jaškiæ usamljen

Po pitanju ljevaka, ništa bolja situacija nije ni na poziciji desnog krila:

– Jaškiæ je na turnirima Zagreba pokazao dobru formu, no ne smijemo samo s njim uæi u kvalifikacije. Ostalo je da pogledam utakmice Nexe-a iz Našica i uvjerim se u kakvom je stanju Veliæ nakon povrede – dodao je selektor. 

 

(BHF PRESS/Avaz Sport)