Reprezentacija BiH poražena od Maðarske

U drugom meèu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala susret protiv reprezentacije Maðarske.
 
 Image

U prvoj èetvrtini utakmice koja je završila prednošæu Maðara od osam poena, obje reprezentacije su pru¾ile dosta lošu igru.

Tokom druge èetvrtine bh. reprezentativci nisu uspjeli svoju igru podiæi na viši nivo, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 42:26 za reprezentaciju Maðarske.

U nastavku utakmice razigrani Bavèiæ nije mogao uèiniti mnogo pa su domaæini poveæali svoje vodstvo i treæu èetvrtinu okonèali sa dvanaest poena prednosti.

Posljednja èetvrtina je donijela dosta uzbuðenja jer je reprezentacija BiH smanjila zaostatak na samo tri poena, ali nekoliko vezanih grešaka je onemoguæilo naše reprezentativce da dostignu rezultat i preokrenu ga u svoju korist. Utakmica je završena rezultatom 74:70 za Maðarsku.

Najefikansiji u bh. timu bili su Gordiæ sa 15 te Bavèiæ i Ðedoviæ sa po 14 poena, a kod Maðara Hanga sa 18 i Horvath sa 17 poena.

U narednom kolu BiH æe 11. augusta doèekati prvog favorita grupe, selekciju Velike Britanije, koja je veèeras pobijedila Makedoniju sa 104:96.

(Sarajevo-x.com)