Sa Francuzima definitivno na Koševu!

Velid Imamoviæ, sekretar za meðunarodne odnose u N/FS BiH i Nihad Hod¾iæ, direktor odjela za licenciranje uspjeli izlobirati u UEFA, te ispuniti ¾elju selektoru Safetu Sušiæu

 Image

Thierry Favre, sekretar UEFA odjela za stadione i bezbjednost odobrio je danas da se utakmica kvalifikacija za EURO 2012, izmeðu BiH i Francuske, 7. septembra mo¾e igrati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatoviæ Hase – Koševo, ekskluzivno saznaje SCsport.ba.

Favre je juèe bio u posjeti Bilinom polju u Zenici, a jutros je obišao naš najveæi stadion. Uz «zeleno svjetlo» za meè sa «trikolorima» pohvalio je dosadašnji rad na rekonstrukciji Koševa.

Za obnovu stadiona u Sarajevu zaslu¾ni su Centar za sport i rekreaciju, te sarajevska Opæina Centar. Ispred Saveza pohvale Favrea dobili su Velid Imamoviæ, sekretar za meðunarodne odnose u N/FS BiH i Nihad Hod¾iæ, direktor odjela za licenciranje u našoj «kuæi fudbala». Konkretno, Imamoviæ i Hod¾iæ u UEFA izuzetno dobro kotiraju i uspjeli su izlobirati odigravanje meèa na Koševu.

“Favreu smo dali obeæeanje da æemo do utakmice sa Francuskom završiti kompletan posao, odnosno da æe i na zapadnoj tribini Koševa biti postavljeno novih 17.000 stolica sa naslonjaèima. Dakle, utakmica BiH – Francuska 7. septembra igrat æe se pred prepunim tribinama našeg najveæeg stadiona, što je bila ¾elja selektora Safeta Sušiæa», istakao je Hod¾iæ za SCsport.ba.

(SCsport)