Bavčić i Gordić se priključili Hadžićevom timu

Bavèiæ i Gordiæ obavili testiranja, a veèeras æe trenirati sa ostlih devet reprezentativaca. Varda dolazi naredne sedmice. Steviæ definitivno pred suspenzijom

Image 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas jaèa je za dva izvanredna igraèa na pripremama uoèi kvalifikacija za Eurobasket «Litvaija 2011».

Timu selektora Sabita Had¾iæa u hotelu Hungarija na Ilid¾i  prikljuèili su se do tada opravdano odsutni Edin Bavèiæ i Nemanja Gordiæ.

«Oni su sa ostalih devet reprezentativaca jutros obavili testiranja. Veèeras æe trenirati sa ekipom. Polako se kompletiramo i sigurno je da æemo se dobro spremiti za iskušenja u kvalifikacijama za EP», rekao je za SCsport.ba Sabit Had¾iæ, selektor košarkaške reprezentacije naše zemlje.

Agnet Ratka Varde koji se nije pojavio na pripremama javio se našem struènom štabu. Istakao je da æe se ovaj igraè naredne sedmice pojaviti na pripremama reprezentacije BiH. ®eli dokazati da je povrijeðen i opravdano odsutan. Ukoliko to uèini Košarakaški savez BiH neæe zatra¾iti njegovu suspenziju.

To se ne mo¾e reæi za Olivera Steviæa koji je putem svog menad¾era Marka Pešiæa, inaèe sina proslavljenog trenera Svetislava, poruèio da æe vratiti pasoš BiH, te da ne ¾eli igrati za našu zemlju. Oèigledno, ne poznaje materiju, jer ima sportsko dr¾avljanstvo BiH, pa æe KS BiH, po svemu sudeæi, u ponedjeljak od FIBA zatra¾iti njegovu suspenziju.

Napomenimo, naša reprezentacija u kvalifikacijama za EP  igrat æe u grupi sa Velikom Britanijom, Maðarskom, Makedonijom i Ukrajinom. Prvoplasana selekcija i tri najbolje drugoplasirane iz svih grupa izborit æe direktan plasman na EP.

(SCsport)