BiH se iz Atine vraća sa tri medalje

Muška karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je bronzanu medalju u ekipnim borbama posljednjeg dana takmièinja na 45. evropskom prvenstvu u Atini

 Image

Muška karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je bronzanu medalju u ekipnim borbama posljednjeg dana takmièinja na 45. evropskom prvenstvu u Atini.

Ekipa BiH, u sastavu Nermin Potur, Alem Kupusoviæ, Admir Zukan, Oliver Mandariæ, Toni Biokšiæ, Aldin Adiloviæ i Mensur Cakiæ, u prva dva kola pobijedila je selekcije Belgije i Holandije sa po 3:0, zatim favoriziranu ekipu Francuske sa 3:1. U borbi za nastup u finalu izabranici selektora Suada Æupine pora¾eni su od evropskog prvaka Turske sa 1:3, dok su u meèu za bronzu bili bolji od Slovaèke sa 3:1.

Naša ¾enska reprezentacija, koja je  nastupila oslabljena bez Merime Softiæ i Arnele Od¾akoviæ, zauzela je osmo mjesto. Izabranice selektora Fikreta Selmana pobijedile su Rumuniju sa 2:1 i Švedsku  1:0, dok su nastup završile sa dva poraza od Španije i Slovaèke sa po 0:1.

Reprezentacija BiH, koja je na EP brojala 17 èlanova, iz Atine se vraæa sa još dvije medalje osvojene u pojedinaènoj konkurenciji.

Prvog dana takmièenja Alem Kupusoviæ osvojio je srebreno odlièje u kategoriji do 84 kg, dok je  Mirsada Suljkanoviæ bila bronzana (do 61 kg).

Na EP uèestvovalo je od 475 takmièara iz 40 zemalja.

(SCsport)