Mensur Mujdža pristao da igra za BiH!

Fudbaler Freiburga juèer je i zvanièno u razgovoru sa Sušiæem dao pristanak da ¾eli obuæi dres sa dr¾avnim grbom naše zemlje

Mensur Mujd¾a pristao je da igra za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ekskluzivno saznaje SCSport.ba od izvora bliskog našem dr¾avnom timu!

Kao što smo veæ i pisali tokom prošle sedmice, selektor našeg dr¾avnog tima, Safet Sušiæ uspostavio je kontakt da fudbalerom Freiburga, koji je juèer i zvanièno u razgovoru sa Papetom dao pristanak da ¾eli obuæi dres sa dr¾avnim grbom naše zemlje.

Mujd¾a je roðen u Zagrebu, ali su njegovi roditelji porijeklom iz Doboja, te ima pravo nastupa za BiH. Podsjetimo, ovaj fudbaler prije nekoliko godina bio je na okupljanju našeg mladog tima i to za vrijeme „vladavine“ Ahmeda Pašaliæa, nekadašnjeg direktora svih reprezentativnih selekcija, zbog kojeg smo izgubili mnoge igraèe… Meðutim, nakon što nije dobio bh. pasoš, zaigrao je za mladu reprezentaciju Hrvatske, za koju je upisao devet nastupa.

Sada predstoji uobièajena procedura prema kojoj Mujd¾a treba potpisati izjavu u kojoj potvrðuje da ¾eli promijeniti sportsko dr¾avljanstvo, da bi nakon toga FIFA i zvanièno dala zeleno svijetlo za njegov debi u bh. dresu.

Iako je po vokaciji desni boèni, nije iskljuèeno da Mujd¾a zaigra i na lijevom boku, na poziciji lijevog beka koja je i najdeficitarnija u našem dr¾avnom timu. U svakom sluèaju, njegov pristanak da obuèe dres sa dr¾avnim grbom BiH veliki je dobitak za Zmajeve i bit æe nam od velike koristi u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

(SCsport)