Sušić razgovarao sa Sudićem

Image

Mladi stoper švedskog prvoligaša Malmea Jasmin Sudiæ mogao bi se naæi na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske meèeve sa Švedskom 29. maja u Štokholmu i sa Njemaèkom 3. juna u Frankfurtu.

Sudiæ je standardni prvotimac Malmea i igra na poziciji desnog stopera. U dosadašnja tri kola odigrao je svih 270 minuta, a njegov je tim ostvario dvije pobjede i remi.

On je i povremeni U-21 reprezentativac Švedske i morao bi promijeniti nogometno dr¾avljanstvo ako bi pristao da igra za reprezentaciju naše zemlje.

Sa ovim talentiranim igraèem u ponedjeljak je telefonom razgovarao selektor Safet Sušiæ, koji je o devetnaestogodišnjaku dobio najbolje preporuke.

Sudiæ nam je juèer potvrdio da je zadovoljan razgovorom sa Sušiæem, ali da æe odluku o nastupu za BiH donijeti narednih dana, nakon što se posavjetuje sa svojim roditeljima.

Sekretar za reprezentovanje nogometa u NSBiH Munib Ušanoviæ je veæ kontaktirao sa Sudiæem prije nekoliko mjeseci, a u ponedjeljak mu je poslao i izjavu o ¾elji da igra za BiH, koju bi Sudiæ morao potpisati.

Sudiæ nema ni bh. pasoš i do meèeva sa Švedskom i Njemaèkom trebalo bi riješiti te administrativne prepreke te èekati dozvolu FIFA-e za nastup za BiH.

 (Avaz)