Jasmin Sudić: Osam mjeseci ću biti izvan terena

Jasmin Sudiæ te¾e povrijedio kri¾ne ligamente desnog koljena
Image

Jasmin Sudiæ  æe pauzirati u narednih osam mjeseci. Potencijalni reprezentativac BiH, koji je izrazio ¾elju da napusti Švedsku mladu selekciju i prikloni se našoj, na treningu prije utakmice sa Helsingborgom (1:2) zadobio je te¾u povredu kri¾nih ligamenata desnog koljena.

Sa Sudiæem smo razgovarali nakon što je u Malmeu posjetio ljekara specijalistu za povrede koljena.

– Doktor mi je kazao da je za mene sezona završena i da æu morati pauzirati najmanje osam mjeseci. Povreda kri¾nih ligamenata je ozbiljnije prirode, ali mi je doktor savjetavao da ne idem na operaciju. Potrebno je potpuno mirovanje – ka¾e Sudiæ, koji se na treningu sam povrijedio.
Jedan od talentovanijih igraèa Malmea prije dva mjeseca izrazio je ¾elju da zaigra za reprezentaciju BiH. Sa njegovom odlukom bio je upoznat i selektor Safet Sušiæi.
– ®ao mi je što je sve ovako ispalo. Sada kada sam povrije|en glupo je da govorim o svom anga¾manu za BiH, ali se nadam da æe za osam mjeseci za mene biti mjesta u bh. timu. Prije toga Dæeki i ostalima iz našeg tima ¾elim mnogo sreæe na startu kvalifikacija za Euro – rekao je Sudiæ.

(BHF PRESS/Avaz Sport)