DEMIROVIĆ: NASTAVITI POBJEDNIČKI NIZ

Image“Reprezentacija Rusije u sutrašnjem duelu je favorit ali mislim da uz veliku borbenost i podršku s tribina mo¾emo nastaviti naš pobjednièki niz”, rekao je selektor naše rukometne reprezentacije Halid Demiroviæ i dodao: 

“Sutra igramo utakmicu od velike va¾nosti. Ne smijemo osluškivati rezultate sa drugih utakmica u našoj grupi i svi zajedno moramo dati sve od sebe da doðemo do pobjede jer ovaj trijumf bi mnogo znaèio za rejting naše reprezentacije. Poznato je da smo mi u ove kvalifikacije ušli iz èetvrte jakosne skupine, a u sluèaju trijumfa protiv Rusije imali bi mnogo povoljniju situaciju za naredne kvalifikacije i najvjerovatnije bi bili u treæoj jakosnoj grupi, što samim tim znaèi i lakše protivnike. Rusija je najkvalitetnija reprezentacija u našoj grupi, igraju odbranu 5-1 i fizièki su dominantniji od nas. Spremili smo neka taktièka iznenaðenja, a do sutra nam je glavni cilj dobro odmoriti igraèe jer osjeæa se umor od naporne sezone i ove dvije prethodne utakmice. Sve u svemu oèekujem neizvjestan susret i naravno uz malu dozu sreæe, našu pobjedu.”

Utakmica izmeðu naše reprezentacije i Rusije na rasporedu je u èetvrtak s poèetkom u 20 sati u zenièkoj Areni, a karte po cijeni od 10 KM mogu se veæ nabaviti u poslovnici Buena Viste u Zenici, dok æe ulièna prodaja poèeti sutra u 9 sati i to na prodajnim mjestima: ispred Robne kuæe, ispred trænog centra Ðananoviæ te ispred Gradske arene Zenica.

Sportsport.ba