Devet selektora ostaje bez posla

U NSBiH su odlučili naći nove trenere za čak devet selekcija

U NSBiH su odlučili naći nove trenere za čak devet selekcija. Bez posla ostaju selektori koji su godinama bili nedodirljivi, koji su i bez ikakvih rezultata ostajali na svojim pozicijama. Mandat za mandatom prodavali su maglu, radeći u svom i u interesu kojekakvih menadžera i mešetara.

Iako se promjene pravdaju «istekom» ugovora, prava je istina da je Denijal Pirić, iskusni fudbalski radnik, nekad vrsni veznjak, aktuelni tehnički direktor, odlučio zavesti više reda u državnim selekcijama. Pirić je na čelu Tehničkog odjela, u kojem struka ima glavnu riječ. Uz Pirića su još Josip Katalinski, Safet Sušić, te Murat Jaha. Odjel će imati podršku i pomoć Jasmina Bakovića.

Gotovo je sigurno da selektorsku poziciju više neće obavljati Branimir Tulić, Velimir Stojnić, Zoran Bubalo, Željko Šperac, Husnija Arapović, Šener Bajramović, a «vise» i selektori malonogometne, te ženskih nogometnih selekcija. Činilo se da će Tulić dobiti još jednu šansu, iako nije imao blistave rezultate. U «olakšavajuće okolnosti» nije mu računata afirmacija i promocija mladih, danas potencijalnih A reprezentativaca, poput Šehića, Bešića, Vranješa, Handžića, Višće, Bunoze… Čini se da je Tuliću glave došao njegov prvi asistent Abdulaha Ibraković. Tokom mandata uglavnom su komunicirali sms porukama. Pirićev program ozdravljenja bh nogometa, dobio je jednoglasnu podršku čelnika Saveza. Novi selektori će biti bivši proslavljeni igrači, dokazani treneri sa profi licencom. Tandem Pirić i Katalinski garancija su bolje budućnosti bh nogometa!

 

(SAN)