Petrović čeka poziv iz Sarajeva

Image

Košarkašku reprezentaciju BiH odavno nismo gledali u samoj završnici najboljih selekcija Starog kontineta. Prièa o Mensuru Bajramoviæu, zvanièno još uvijek selektoru naše nacionalne košarkaške selekcije, aktuelna je veæ nekoliko mjeseci. Bajramoviæ bi u subotu i definitivno trebao biti smjenjen na sjednici Upravnog odbora KS BiH koja æe se odr¾ati u Širokom Brijegu.

Kako je «San» pisao prije nekoliko mjeseci, iako su tada u Košarkaškom savezu BiH naše napise odmah demantovali, jedan od najozbiljnijih kandidata za Bajramoviæevog nasljednika je hrvatski struènjak Aleksandar Petroviæ. Petroviæ je u izjavi za «SCsport.ba» potvrdio da je zainteresiran za Bajramoviæevu stolicu.

– Zainteresiran jesam, iako je prošlo nekoliko mjeseci od kada se pojavila ideja. U posljednje vrijeme nije bilo šumova koji bi mi sugerirali da stvari idu u tom pravcu. Nekako to sve predugo traje – kazao je Petroviæ.

Pored Petroviæa, proteklih dana spominju se i imena Pešiæa, Maljkoviæa, Mutapèiæa, Repeše… Ostaje nejasno zašto se moralo ovoliko èekati da se agonija u vezi sa Bajramoviæem napokon riješi?

Naredni kvalifikacijski ciklus za EP 2011. u Litvaniji, poèinje u avgustu. Mi smo u grupi B zajedno sa reprezentacijama Makedonije, Maðarske, Ukrajine i Velike Britanije. Ukoliko se bude ozbiljno radilo, imamo relane šanse. Uz Teletoviæa, Ðedoviæa, Kikanoviæa, Gordiæa, Jazvina, Jovanoviæa, Bajramoviæa, Bavèiæa…, uz moguæa pojaèanja iz Slovenije Preld¾iæa i Rizviæa, te Vasiljeviæa, Hukiæa, Krupaliju, Domerkanta… bilo ko da doðe na funkciju selektora, imat æe materijala da napravi toliko ¾eljeni uspjeh.

 

(SAN)