Papac je moj naredni prioritet

ImageU trenucima dok je rumunski selektor Razvan Luèesku „razapet“ od strane novinara i kada je Rejmon Domenek (Raymond Domenech) na mukama koje æe Francuze povesti na Mundijal u Ju¾nu Afriku da se ne bi ponovo obrukao, Safet Sušiæ u miru doma u Parizu pravi planove za naredne reprezentativne akcije.

Novi zadatak Prvi test je na Koševu polo¾io protiv Gane, kada je svim skepticima još jednom dokazao da su dva i dva uvijek èetiri, odnosno da Zvjezdan Misimoviæ i Miralem Pjaniæ mogu igrati zajedno u našem najboljem timu. Sušiæ je na Koševu u meèu sa Ganom jedino propustio da uðe u teren i u svom stilu iz vremena dok je igrao, zabije gol na debiju na klupi naše reprezentacije. Novi zadatak æe imati priliku da riješi do kraja maja i poèetka juna kada su na programu prijateljske utakmice sa Švedskom i Njemaèkom, a problem se zove Saša Papac.

Papac je posljednju utakmicu za reprezentaciju BiH odigrao u martu 2007. godine. Od tada mu se gubi svaki reprezentativni trag. Pape je na najboljem putu da ga vrati. Barem se nama tako èini u razgovoru sa bh. selektorom, koji smo obavili u èetvrtak oko podne.

Keno nije kriv

– Papac je moj naredni prioritet. Nadam se da æu ga uspješno riješiti, ali ne bih ¾elio u ovom trenutku ništa da ka¾em, jer se sve mo¾e pogrešno protumaèiti. Svaka nepotrebna reèenica ili rijeè mogu ote¾ati posao. Kazao sam ranije da Papac nije izgubljen za naš tim i vjerujem da æe tako biti – rekao je Sušiæ.

Sa našim selektorom smo razgovarali i o privoðenju reprezentativnog golmana Kenana Hasagiæa na informativni razgovoru u policiju u Istanbulu. Sušiæ je kada smo razgovarali dobio vijest da je Hasagiæ pušten na slobodu.

– Ne vjerujem da to ima veze sa istinom. Bio sam u godinama u Turskoj i niti jednom nisam posumnjao da je neki moj igraè namjestio utakmicu zbog kladionice. Tako sam isto uvjeren da je Hasagiæ nevin – dodao je Sušiæ, koji se 3. aprila vraæa u Sarajevo iz Pariza.

 sport