Ćiro Blažević zaprijetio IO da se Ušanović ne skida

ImageKao i bezbroj puta do sada nogometna reprezentacija BiH ponovo je upala u ralje menad¾era. Nakon otkrivenih "talenata" poput Juriæa (Slaven Belupo), Bo¾iæa (Fehervar), a da ne spominjemo Sergeja Jakireviæa, za kojeg se od historijskog nastupa protiv Srbije, ne zna ni trag. Jedan od posljednjih u nizu je trebao biti i Ante Araèiæ, ali zbog navodno nesreðene papirologije, ništa nije gotovo.

– Sve je isto kao i prije samo se nama èini da se nešto popravilo. U kvalifikacijama smo pobijedili Estoniju i Armeniju, a izgubili od Turske i Španije, još ništa nije napravljeno. Pitali se iko zašto je Æiro za prijateljsku utakmicu odredio 10 odbrambenih igraèa, a meðu njima još jednog igraèa kojem treba porasti cijena. Dilaver Zrnanoviæ igra u bjeloruskoj Prvoj ligi, od koje je jaèa i Premijer liga. Svi se prave kao da je neprimijetno, ako se zovnu jedan ili dva igraèa koje su preporuèili menad¾eri – veli naš izvor.

Svi se pitaju zašto se NS BiH suprostavlja FIFA-i, pa ne poštuje njihove odluke oko uvjeta za konkurs generalnog sekretara, a naš izvor tvrdi da Æiro i dalje ne dozvoljava da se Ušanoviæ skine sa pozicije.

– Na posljednjem IO Bla¾eviæ je ponovo svima rekao da mu sada ne treba drugi sekretar pred ove va¾ne meèeve i da ga ne zanimaju neke druge stvari. Bla¾eviæ je zaluðen Ušanoviæem, a dok je Æiro tu Ušanoviæ æe se teško i skinuti, bez obzira što to ¾eli i FIFA i UEFA. Bla¾eviæ je i došao na poziciju selektora preko Ušanoviæa i njemu bliskih ljudi, pa mu se valjda odu¾uje – govori naš izvor.

AS