Košarkaši BiH večeras protiv Portugala

ImageMuška košarkaša reprezentacija naše zemlje veèeras æe u okviru grupe „A“ doigravnaja za plasmana na Evropsko prvenstvo u Poljskoj odmjeriti snage protiv Portugala. Utakmica se igra u zenièkoj Areni sa poèetkom u 20.15 sati i direktnim prenosom na BHT1. Nakon prva dva dvoboja naša nacionalna vrsta ima isto toliko pobjeda.

Da napomenemo, u prvom sudaru savladali smo upravo današnje goste na njihovom parketu, dok su izabranici Mensura Bajramoviæa u drugom susretu bili bolji od Belgijanaca u Zenici. Okršaj izmeðu selekcija Belgije i Portugala završio je trijumfom domaæih 64 -58. BiH je trenutno lider pomenute grupe.

Iako smo favoriti u ovoj utakmici selektor Bajramoviæ poziva na oprez. Posebno je apostrofirao èinjenicu da su Portugalci bili devet na posljednjoj kontinentalnoj smotri te napominje da svako opuštanje mo¾e biti ka¾njeno. Takoðer je podvukao da su gosti izuzetno opasan suparnik i da trijumf bh. reprezentacije na samom otvaranju dodatnih kvalifikacija nije pokazao pravu snagu današnjeg rivala.

Ipak, svi u struènom štabu vjeruju da æe naša odabrana vrsta upisati novu pobjedu, te tako nastaviti uspješan niz. U tom sluèaju kljuèni duel za prvo mjesto bio bi sa selekcijom Belgije na njihovom parketu koji je na programu 17. avgusta.

Prvoplasirana reprezentacija iz ove grupe odmjeriæe snage sa najboljom selekcijom iz grupe "B" koju èine Italija, Francuska i Finska. Finale je na programu 27. i 30. avgusta. Pobjednik æe na Eurobasketu igrati u grupi "B" koju èine Njemaèka, Rusija i Latvija.

sarajevo-x.com