Ćiro bi kod braće u Teheran

ImageReprezentaciju Bosne i Hercegovine u septembru oèekuje nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Ju¾noj Africi.

Naša reprezentacija u avgustu bi mogla igrati još jednu prijateljsku utakmicu pred va¾ne dule sa Armenijom i Turskom.

Nekako je veæ preraslo u tradiciju da se reprezentacija Irana barem jednom godišnje spominje kao potencijalni protivnik našoj reprezentaciji.

Ako se malo vratimo u prošlost sjetiæemo se da nam Iran nikada nije bio sretan, sjetimo se utakmice 2006 godine kada smo u Teheranu poveli sa 2-0 a na kraju izgubili sa 5-2, nakon te utakmice dolazi do raskola u reprezentaciji, loše igre u kvalifikacijama, porazi od Maðarske i Grèke, smjena Bla¾a Sliškoviæa i još mnogo stvari kojih se ne volimo sjeæati.

U martu prošle godine nogometni savez BiH je dogovorio novo gostovanje u Teheranu na šta nije pristao tadašnji selektor Meho Kodro, te nakon toga bio smjenjen, i nakon sluèaja Iran i nikad ne odigrane utakmice, reprezentacija je ponovo krenula niz brdo, igraèi se nisu ¾eljeli odazvati pozivima tadašnjeg v.d. selektora Denija Piriæa, protesti protiv saveza, prazne tribine bilinog polja….

Nakon Sliškoviæa i Kodre po svemu sudeæi Iran æe osjetiti i selektor Miroslav Bla¾eviæ, euforija nakon dobrih igara reprezentacije ne stišava se mjesecima, ali da li sve mo¾e biti tako bajno i sjajno, mi na to nismo navikli, savez ponovo dogovara utakmicu sa Iranom, da li æe nam i ovaj put Iran biti koban ili æe ipak biti treæa sreæa ostaje da vidimo.

Selektor Bla¾eviæ ¾eli naplatiti stare dugove….

U avgustu æemo imati još jednu provjeru, posljednju pred gostovanje u Armeniji. Mo¾da skoknemo do Irana. Do naše braæe u Iran, gdje nas èekaju raširenih ruku. Mo¾da se selektoru Irana ne uklapa najbolje, ali valja vratiti dug iz prošlosti… Èelnici Saveza znaju koji i kako je nastao izjavio je Æiro Bla¾eviæ za sportske novosti.

sportin.ba