Ćiro pozvao i Zlatana Bajramovića

 Image

Miroslav Æiro Bla¾eviæ, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine obavio je danas spisak od 24 igraèa na koje æe raèunati u predstojeæim kvalifikacionim susretima protiv Belgije (28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici).


Bla¾eviæ je od novih igraèa na spisak uvrstio Nemanju Supiæa, golmana Javora iz Ivanjice, Marka Topiæa, napadaèa ruskog Saturna i Zlatana Bajramoviæa, veznjaka Eintrachta iz Frankfurta. Kao što je i najavio, Æiro je u tim vratio i Safeta Nadreviæa, Sanela Jahiæa i Semira Štiliæa.

Iznenaðenje je i to što Æiro na spisak nije uvrstio Ermina Zeca, napadaèa Šibenika.

„Do maloprije sam vjerovao u èudo, ali sve su manji izgledi da æe Kenan Hasagiæ biti spreman za Belgijance. Uprkos tome poslao sam mu poziv i on æe se pojaviti na okupljanju. Osim njega upitni su nastupi još dvojice igraèa“, rekao je Bla¾eviæ, te izdiktirao spisak od 24 igraèa na kojem su:

Kenan Hasagiæ (Istanbul BB), Romeo Mitroviæ (KTE), Nemanja Supiæ (Javor Ivanjica), D¾emal Berberoviæ (Denizlispor), Emir Spahiæ (Lokomotiv), Safet Nadareviæ (Eskisehirspor), Ivan Radeljiæ (Energie Cottbus), Dario Damjanoviæ (Kaiserslautern), Sanel Jahiæ (Aris), Damir Mirviæ (Roeselare), Adnan Mravac (Mattersburg), Boris Pand¾a, Senijad Ibrièiæ (Hajduk), Samir Muratoviæ (Sturm), Elvir Rahimiæ (CSKA Moskva), Semir Štiliæ (Lech Poznan), Sejad Salihoviæ (Hoffenheim), Miralem Pjaniæ (Lyon), Zlatan Bajramoviæ (Eintracht Frankfurt), Zvjezdan Misimoviæ, Edin D¾eko (Wolfsburg), Zlatan Muslimoviæ (PAOK), Admir Vladaviæ (®ilina) i Marko Topiæ (Saturn).

Veliki uputnik je i iznad Sejada Salihoviæa, veznjaka Hoffenheima, koji je takoðe dobio poziv, no u posljednje vrijeme ne igra zbog povrede lijevog koljena.

„Ni sam Salihoviæ nije siguran hoæe li moæi igrati. Ukoliko 21. februara bude igrao protiv Hannovera i mi æemo moæi raèunati na njegove usluge“, istièe Bla¾eviæ, posebno apostrofiravši poziv Zlatanu Bajramoviæu:

“U njega svi igraèi iznimno vjeruju i ukoliko do okupljanja odigra bar pet minuta uvrstio bih ga u sastav, jer sam uvjeren da bi nam mogao pomoæi na svje¾inu.“

Selektor Bla¾eviæ ulogu favorita prepustio je Belgijancima, istakavši da bi bio prezadovoljan i bodom.

„Izuzetno bi bio sretan kada bi izvukli neodluèen rezultat. Èinjenica je da su Belgijanci u ovoj utakmici le¾erni favoriti, ali ne pobjeðuju uvijek favoriti. Imamo opaku ekipu i uvjeravam vas da æemo se pripremiti kako bi na terenu pru¾ili maksimum, a vidjeæemo da li æe to biti dovoljno“, Æirino je mišljenje.

Poruka i molba navijaèima
„Navijaèima ne ¾elim uputiti poruku, nego i molbu. Nema dvojbe da oni vole svoju reprezentaciju i u svakom trenutku spremni su da se ponašaju tako da svim sredstvima bodre svoj tim. Impuls u publiku dolazi sa terena. Stoga bi ih zamolio da se suzdr¾e reakcije koja bi nam mogla štetiti jer æe nam samo tako pomoæi. Jako sam ponosan na naše navijaèe i uvjeren sam da æe se ponašati kako i dolikuje pravim navijaèima“, Æirina je molba.

sportsport.ba