Demirović pozvao i Denija Velića

ImageHalid Demiroviæ, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je spisak od 16 igraèa na koje æe raèunati u predstojeæe dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo „Austrija 2010“, a koje æe naš nacionalni tim odigrati protiv Srbije – 19. marta u Sarajevu i tri dana kasnije u Nišu.

Jedino iznenaðenje na Demiroviæevom spisku je poziv upuæen Deniju Veliæu iz RK Krivaja, a na spisku nema Bojana Skoke, koji još uvijek nije dobio bh. dr¾avljanstvo.

Na spisku su – Golmani: Enid Tahiroviæ, Adnan Šabanoviæ, Nebojša Grahovica; Lijeva krila: Vukašin Stojanoviæ, Bakir Buljugija; Desna krila: Adnan Jaškiæ, Eldin Hajdareviæ, Deni Veliæ; Pivoti: Muhamed Toromanoviæ, Vladislav Veselinov; Lijevi bekovi: Mirsad Terziæ, Ivan Divkoviæ; Srednji bekovi: Damir Doborac, Adnan Harmandiæ; Desni bekovi: Darko Martinoviæ, Branislav Obradoviæ.

Okupljanje reprezentativaca Demiroviæ je zakazao za 16. marta u Sarajevu, a naši rukometaši treniraæe u KSC Skenderija. Susret u sarajevskoj dvorani „Mirza Delibašiæ“ protiv naših istoènih susjeda igraæe se sa poèetkom u 20 sati, a u niškoj dvorani „Èaire“ poèinje u 19 sati.

sporsport.ba