Upitan nastup Doborca i Martinovića

Image"Nalazimo se u velikim problemima. Damir Doborac i Darko Martinoviæ imaju porodiènih obaveza te je njihov dolazak pod velikim znakom pitanja, a Ivan Divkoviæ je povrijedio skoèni zglob i teško da æe biti spreman za utakmice", rekao je Halid Demiroviæ, selektor bh. rukometaša, uoèi dva kvalifikaciona meèa protiv Srbije za plasman na Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriju.

Na prozivci se nisu pojavili ni Adnan Harmandiæ i Eldar Hajdareviæ, ali se njihov dolazak oèekuje u toku dana.

Prema informacijama koje su danas predoèene od strane selektora našeg tima Martinoviæ svaki dan oèekuje prinovu, dok je Doborac sa suprugom morao ostati u bolnici u Ljubljani, zbog njenih komplikacija u trudnoæi.

Selektoru Demiroviæu glavobolju je zadala i povreda Ivana Divkoviæa.
"Na treningu sam nezgodno doskoèio i iskrenuo zglob. Danas sam bio kod ljekara koji mi je dao blokadu, ali me noga ponovo boli. Sutra u 12 sati ponovo idem na terapiju i tada æu definitivno znati da li æu biti spreman za susret", rekao je Divkoviæ za SportSport.ba.

Demiroviæ je ponovio kako smatra da æe odbrana biti kljuè uspjeha, te da uprkos velikim problemima u kojima se nalazimo, imamo snage za trijumf u prvom meèu. Zbog pomenutih problema, selektor je pozvao dvojicu novih igraèa u odnosu na prvobitni spisak. Tako æe priliku dobiti Nemanja Kerezoviæ iz Konjuha i Faruk Halilbegoviæ iz visoèke Bosne.

Bh. rukometaši æe trenirati u dvorani "Ramiz Salèin – Mojmilo" do srijede, a dan uoèi utakmice (èetvrtak) obaviæe dva treninga u velikoj dvorani KSC "Skenderija – Mirza Delibašiæ".

sportsport.ba