Salihoviæ povrijeðen, propu¹ta Belgiju!?

Image 

Jednu dobru vijest za bh. navijaèe iz Njemaèke i priznanje njemaèkih medija za briljantan nastup Edina D¾eke protiv HSV-a, ubrzo je anulirala druga, loša informacija.

Sejad Salihoviæ je povrijeðen i vjerovatno se neæe oporaviti do meèa sa Belgijom. Našem reprezentativcu koji nosi dres Hoffenheima stradali su vanjski ligamenti desnog koljena i prema informacijama iz njemaèkih medija, Salihoviæu slijedi pauza od èetiri sedmice.

Bh. reprezentativac povrijedio se proteklog utorka u test utakmici protiv Stuttgart Kickersa. Tokom zagrijavanja, a nakon što je „uhvatio volej“, Salihoviæ je osjetio bolove u lijevom koljenu i odmah se po¾alio klupskom lijeèniku dr. Pieteru Beksu. Na licu mjesta je utvrðeno da je struktura koljena saèuvana, odnosno da nisu stradali unutrašnji ligamenti (kao što je sluèaj sa Vedadom Ibiševiæem). Našem reprezentativcu ukazana je pomoæ, pa je odigrao ovaj susret, a nastupio je i u subotu protiv Borrusije Dortmund.

Ipak, u nedjelju je bh. internacionalacu nakon uraðene mangnetne rezonance (MRI) na klinici u Heidelbergu utvrðeno da povreda ipak iziskuje odsustvo sa terena i prema prognozama Salihoviæ æe morati pauzirati èetiri sedmice. Obzirom da æe naš nacionalni tim 28. marta gostovati na Cristal Areni u Genku, gdje æe u kvalifikacionom susretu za plasman na Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage sa Belgijom, gotovo je sigurno da æe selektor Miroslav Æiro Bla¾eviæ u ovom meèu neæe moæi raèunati na njegove usluge.

Kada se uzme u obzir da æe meè sa popularnim „ðavolima“ zbog povrede vjerovatno propustiti i golman Kenan Hasagiæ, definitivno je postalo jasno da Bla¾eviæ neæe imati lagan zadatak da sastavi ekipu koja æe imati cilj da stadion u Genku napusti nepora¾ena, te da èetiri dana kasnije na Bilinom polju savlada istog protivnika kako bi ostala u igri za plasman na Mundijal 2010.

Salihoviæeva povreda zabrinula je i Ralfa Rangnicka, trenera Hoffenheima, koji u 23. kolu Bundeslige protiv Werdera iz Bremena, predstojeæeg vikenda, osim na našeg internacionalca neæe moæi raèunati ni na Tobiasa Weisa, Selima Tebera i Luiza Gustava, koji su suspendovani zbog crvenih i ¾utih kartona.

sportsport.ba