Ćirin sin Aračićev menadžer!

Image„Sine moj, samo me ti mo¾eš spasiti. Potreban mi je stoper za Belgiju i ti si rješenje mojih problema“, poruèio je nedavno selektor Miroslav Æiro Bla¾eviæ, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine stoperu Hajduka, izvjesnom Anti Araèiæu, koji ni nije u naju¾im kombinacijama Ante Miše, trenera Spliæana.

Meðutim, to što popularni „bili“ imaju mnogo boljih riješenja na stoperskim pozicijama od igraèa koji je u dosadašnjoj desetogodišnjoj profesionalnoj karijeri (prema podacima Wikipedije) upisao slovom i brojem 25(!?) nastupa, nije smetalo Bla¾eviæu da ga promoviše u spasitelja nacije i to nakon što ga je gledao na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u malom fudbalu!

Istina, Bla¾eviæ ga je gledao na malom fudbalu, ali je veæ odavno u glavi imao Araèiæev CV-i, te je samo èekao pogodnu priliku da ga promoviše u spasitelja nacije.

Pozadine spone izmeðu Moroslava Æire Bla¾eviæa i Ante Araèiæa je Miroslav Bla¾eviæ junior. Naime, Æirin sin je menad¾er potencijalnog A reprezentativca BiH, èemu svjedoèi i današnje pisanje zagrebaèkih Sportskih novisti. Najtira¾niji dnevni sportski èasopis u Hrvatskoj u današnjem izdanju, na drugoj strani u izvještaju sa priprema Hajduka u Turskoj dokumentovao je ovu informaciju tekstom i slikom.

U štivu pod naslovom „Bla¾eviæ junior savjetuje pulene“ piše da je Æirin sin obavio razgovore sa dvojicom igraèa Hajduka o „èijoj karijeri skrbi u ulozi menad¾era“. Dalje se u tekstu navodi:

„Ante Araèiæ i Mario Brkljaèa dva su igraèa Hajduka koji se trenutaèno nalaze izvan „kvote 18“, a najbolje savjete kako se ponašati u takvoj situaciji pru¾io im je njihov menad¾er.“

Podsjetimo, Araèiæ još uvijek nema ni bh. pasoš, ali ne bi èudilo da do okupljanja pred „meèeve istine“ kontra Belgije i ova „sitnica“ bude riješena, te da Araèiæa vidimo na okupljanju našeg nacionalnog tima. I to u dresovima u kojima bi trebali nastupati Safet Nadareviæ, koji briljira u Turskoj, te Saša Papac kojeg u Glasgowu nakon remija sa Milanom (2:2) u kojem je postigao gol nazivaju herojem! A, kod nas, po Æirinim porodiènim notama, „heroj je Araèiæ“!?

sportsport.ba