Demirović zadovoljan prikazanim

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demiroviæ bez obzira na sva tri poraza na turniru u Danskoj, nije nezadovoljan onim šta su pru¾ili njegovi izabranici.

ImageRukometna selekcija Bosne i Hercegovine pora¾ena je i u treæem nastupu na turniru „Lauritz Knudsen“ koji se igrao u Danskoj. Bolji od bh. rukometaša su bili Islanðani koji su slavili rezultatom 33:31.

–    Bez obzira na poraz, mislim da smo protiv jedne izuzetno jake selekcije pru¾ili dobru igru. U posljednja dva minuta imali smo priliku da preokrenemo rezultat i pobjedimo, ali smo promašili dvije stopostotne šanse i jedan sedmerac. Mislim da su pred kraj susreta na tok utakmice malo utjecale i sudije svojim odlukama u korist Islanðana, kazao je selektor nacionalnog rukometnog tima Bosne i Hercegovine.

Izabranici Halida Demiroviæa pora¾eni su od domaæina Danske, Rumunije i na kraju Islanda, ali selektor BiH je ipak zadovoljan prikazanim.

–    Prvi susret smo izgubili sa devet golova razlike i to je jedini ubjedljiv poraz, koji je na kraju krajeva došao od aktuelnog evropskog prvaka. U preostala dva susreta pru¾ili smo mnogo bolju igru i ne bi bilo nezaslu¾eno i da smo pobijedili. Glavni cilj igranja na ovom turniru i nije bio rezultat, veæ smo nastup ovdje zamislili samo kao pripremu za predstojeæe susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo“, dodao je Demiroviæ.

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine u martu æe igrati dvomeè sa selekcijom Srbije koji bi mogao odluèiti o drugom putniku na Evropsko prvenstvo koje æe se 2010.godine odr¾ati u Austriji.

sportsport.ba