Trivunović: "Sve i da me pozove, Ćiri Blaževiću se ne bih odazvao"

ImageVule Trivunoviæ, stoper ruskog premierligaša Himkija i nekadašnji èlan FK Sarajevo, juèer je boravio u glavnom gradu BiH… Zatekli smo ga u društvu sa Mustafom Duèiæem, èlanom Uprave "bordo" tima. "Duèiæu æu biti zahvalan do kraja ¾ivota. On me doveo u Sarajevo, gdje sam i bljesnuo, a potom otišao u Rusiju", kazao je Trivunoviæ na poèetku razgovora za list "San".

Za sada, od povratka u Sarajevo nema ništa.

"Ma, ne! U Rusiji imam sve, poèevši od novca, pa do statusa u timu. Ako bih se vratio u BiH, jedini klub za koji bih igrao bi bilo Sarajevo. Došao sam samo da produ¾im vizu".

Himkiju prošle sezone nisu cvjetale ru¾e. Pitali smo Vuleta kakve su ambicije naredne:

"Istina je da smo loše igrali, ali najbitnije je da smo ostali u ligi. Klub je imao finansijskih problema, jer je veliki novac ulo¾en u novi stadion. Ako se ne varam oko 120 miliona KM, ali èelnici kluba veæ tra¾e novog sponzora, tako da mislim da æemo iz svega izaæi mnogo jaèi".

Ponuda za promjenu dresa je imao, ali ih nije prihvatio…

"Ja sam ugovorom vezan za Himki još dvije godine, a èelnici kluba me ne ¾ele pustiti. Ali, i ne ide mi se, jer imam odliène finansijske uslove".

Trivunoviæ je bio pozivan i u A-reprezentaciju BiH. Iznenadili smo se kada nam je juèer kazao da ga bh. reprezentacija više ne interesuje!

"Mislim da sam svojim igrama u Rusiji zaslu¾io da me neko od selektora ili èelnika Fudbalskog saveza BiH bar pozove na telefon i pita kako sam. Baš kao i sadašnji selektor Æiro Bla¾eviæ, i njegovi prethodnici Meho Kodro i Fuad Muzuroviæ nikada nisu ni pitali za mene".

Trivunoviæ je odbio svaku moguænost da zaigra za naš A-tim dok je selektor Æiro Bla¾eviæ…

"Da ne du¾imo, niti ¾elim da prièam o bh. reprezentaciji, niti bih se odazvao Æiri Bla¾eviæu da me pozove", poruèio je Vule Trivunoviæ, kapiten ruskog Himkija.

(24sata.info)