Legendarni Gerd Mueller o Ibiševiću: Ako ovako nastavi, dostići će 40 golova u sezoni

ImageJEDAN od najboljih njemaèkih napadaèa svih vremena istièe kako bi mu bilo drago da Vedad Ibiševiæ postigne 40 golova u sezoni i tako dostiæi njegov bundesligaški rekord.

Jedan od najboljih njemaèkih realizatora svih vremena, Gerd Mueller, bio je poznat po svojem ubitaènom instinktu za postizanje pogodaka, i za protivnike pomalo frustrirajuæoj èinjenici, da se uvijek našao na onom mjestu gdje æe završiti neki odbijanac kojega æe on pospremiti iza leða protivnièkog vratara.

Mueller je u sezoni 1971./1972. postigao nevjerojatnih 40 pogodaka, a vjeruje kako napadaè Hoffenheima Vedad Ibiševiæ, BiH "èudo od djeteta", mo¾e napraviti isto. Ibiševiæ je u do sada 15 odigranih utakmica postigao èak 17 pogodaka te je uvjerljivo prvi strijelac Bundeslige.

"Bude li i dalje igrao kao što sad igra, postiæi æe 40 golova, u nogometu je sve moguæe. Takav ubilaèki instinkt za postizanje pogodaka ili imate ili nemate. To se ne da nauèiti. Ibiševiæ sigurno to ima", rekao je Mueller.

  Image

Mueller je dodao kako ga Ibiševiæ podsjeæa na Ulija Hoenessa, njegovog suigraèa, a sada generalnog menad¾er Bayerna. Ibiševiæ pak istièe kako se boji samoga sebe, te da ga plaši èinjenica što je toliko dobar i efikasan u napadu.

"Nije mi cilj srušiti Muellerov rekord. Bitno je što više pobjeðivati, ¾elim u¾ivati u ovom svemu što moja momèad i ja radimo ove sezone".

U sljedeæem kolu Bundeslige igra se veliki derbi izmeðu drugoplasiranog Bayerna i prvoplasiranog Hoffenheima, a svi s nestrpljenjem èekaju vidjeti mogu li gosti napraviti iznenaðenje i u Muenchenu.

sarajevo-x