Hadžić izgubio od Rusa Sergejeva

ImageSuperteškaš Memnun Had¾iæ nije se uspio plasirati u finale Evropskog prvenstva u boksu koje se odr¾ava u Liverpulu. Bolji od našeg borca u sinoænjem meèu u kategoriji preko 91 kilograma bio je ruski predstavnik Denis Sergejev.

Meè je riješen predajom bh. boksera u èetvrtoj rundi, a kojoj su, prema rijeèima trenera reprezentacije Almedina Fetahoviæa, prethodile sumnjive sudijske odluke.

–  Had¾iæ je nakon dvije runde vodio s 2:0. U treæoj rundi Memnun je pokušao riješiti borbu i nokautirati Rusa, ali su mu sudije neopravdano dodijelile dvije javne opomene, pokazavši time kako neæe dozvoliti da Had¾iæ pobijedi.

Ne ¾eleæi da bude diskvalifikovan, odluèuili smo predati meè u èetvrtoj rundi. Mnogi od prisutnih u dvorani smatrali su da je Had¾iæ sjajno odboksovao, ali i da su arbitri itekako bili na strani Rusa – rekao nam je Feathoviæ u telefonskom razgovoru  iz Liverpula odmah nakon meèa.

Prethodno, u èetvrtfinalu, Had¾iæ je ubjedljivo savladao Slovenca Roka Urbaneca (5:2) i osigurao prvo evropsko seniorsko odlièje za naš boks.

avaz.ba