Dominiković optužen za preprodaju igrača Orašja

Image

Trener Orašja ®eljko Baotiæ optu¾io je predsjednika Nogometnog saveza BiH, ujedno i sportskog novinara nekoliko listova Ilju Dominkoviæa da veæ šest mjeseci sistematièno vodi kampanju protiv njega.

Objašnjenje za to našao je u Dominkoviæevom pokušaju da mu se direktno upliæe u posao, odnosno da sastavlja tim.

Tal sa menad¾erima

– Uoèi posljednje utakmice prošlog prvenstva, protiv ®epèa, Dominkoviæ mi je preko svojih menad¾era, sa kojim je u nekoj vrsti tala, pokušao nametnuti da u ekipu uvrstim Senada Mujiæa. Ponadao se, naime, da æemo ®epèu utrpati pet-šest komada, a da bi Mujiæ mogao zabiti nekoliko golova i postati prvi strijelac Lige. Time je htio da ovaj igraè postigne veæu cijenu na tr¾ištu zbog menad¾era.

Odbio sam taj pritisak. Nisam njegov poltron. Zbog toga danas plaæam danak, skupa sa pomoænicima i igraèima. Šutio sam, ali više neæu. Imam dosta soènih pikanterija o novinaru Dominkoviæu – izjavio je Baotiæ juèer za "Dnevni avaz".

Cinièno je dodao da bi "bilo smiješno da nije ¾alosno da jedan predsjednik dr¾avnog Saveza sistematièno vrši napade na jednog malog trenera isto tako malog kluba".

Odbijena ostavka

– Vrijeðao me privatno, nazivao me izdajnikom, ali ja sam trpio. Neka me pusti da radim i ¾ivim. Spreman sam otiæi s klupe Orašja ako je to u interesu kluba i sredine, ali neæu zbog Dominkoviæa i njegove lokalne klike. Na sebe preuzimam dio krivice za neke neuspjehe kluba – kazao je Baotiæ.

Potvrdio nam je ono što se skrivalo od javnosti, da je ponudio ostavku nakon domaæeg neuspjeha protiv Èelika (1:1). Ostavku, meðutim, nisu prihvatili predsjednik i direktor kluba.

Baotiæev uèinak na klupi Orašja

Baotiæ je preuzeo Orašje nakon 9. kola prošlog prvenstva, kada je momèad bila na 15. mjestu sa samo osam bodova. Orašje je ostalo u Ligi, a klupski je uèinak u proljetnom dijelu bio fantastièan. "Labudovi" su, ako se posmatra samo drugi dio sezone, bili drugi. Ukupno, završili su na 12. mjestu.

Orašje se, nakon 13 kola ovosezonskog prvenstva, nalazi na 10. mjestu Premijer lige sa 16 bodova.

Dominkoviæ: Ovo je smiješno

– To što je Baotiæ izjavio je smiješno. Niti sam ikada to tra¾io od njega niti imam ikakve veze sa tim igraèem – ovim je rijeèima Dominkoviæ prokomentirao Baotiæeve optu¾be.

– Baotiæeve izjave nemaju nikakve veze s istinom niti s bilo èim normalnim. Ne znam da se iko miješa u njegov posao – dodao je predsjednik NSBiH, ujedno i sportski novinar koji za nekoliko bh. medija izvještava o Orašju.

avaz.ba