Nastavljeno suðenje Ušanoviću i Kurešu

ImagePred Odjelom II Suda BiH u Sarajevu juèer je nastavljeno suðenje èelnicima NS/FS BiH, generalnom sekretaru Munibu Ušanoviæu i sekretaru za finansije Miodragu Kurešu, za utaju poreza i zloupotrebu polo¾aja prenosi ''Dnevni Avaz''

Ponovo se nisu pojavili svjedoci Senad Pušina i Bla¾ Sliškoviæ. Za Sliškoviæa je reèeno da æe doæi u BiH sredinom decembra, kada bude pauza u prvenstvu Albanije, gdje on trenira FK Tirana, i tada bi mogao biti saslušan.

Juèer su svjedoèili bivši reprezentativci Adnan Gušo, Omer Joldiæ i Nenad Ðidiæ. Oni su svjedoèili o podjeli premija A2 reprezentativcima nakon osvojenog drugog mjesta na Milenijum kupu u Indiji koji je odr¾an u januaru 2001. godine. Za ovaj uspjeh dobivena je nagrada od 100.000 dolara.

Sva trojica su potvrdila da su oko dva mjeseca nakon odr¾avanja turnira dobili premije. Nijedan od trojice nije se mogao sjetiti taènog iznosa, ali su rekli da se radilo o sumi izmeðu 3.000 i 3.500 KM. Gušo i Joldiæ novac su primili u kancelariji Nogometnog saveza, dok je Ðidiæu u Mostar premiju donio tadašnji klupski kolega Dalibor Nediæ.

sportsport.ba