Novac uplaćen pogrešnom Čeliku

ImageNogometnom klubu Èelik 1945 iz Zenice za troškove organizacije prijateljske utakmice izmeðu BiH i Bugarske, iz Vlade Zenièko-dobojske ¾upanije sredinom prošlog mjeseca, uplaæeno je 10.000 maraka.

Kako je na press konferenciji Vlade ZD® kazala šefica Ureda premijera Zahida Šišiæ, istovremeno je stavljena izvan snage ranija odluka, od 21. kolovoza, kojom su sredstva u istom iznosu dodijeljena NK Èelik, piše Dnevni avaz.

NK Èelik zbog blokiranog raèuna radi nagomilanih dugova sve svoje novèane transakcije obavlja preko NK Èelik 1945, koji se natjeèe u Ligi Zenièko-dobojske ¾upanije. Ironièno, jer NK Èelik nije bio organizator spomenute utakmice, nego Nogometni savez BiH.

Èelik samo iznajmljuje stadion, što mu bude plaæeno. Sve ostalo, od zaštitarske slu¾be, hostesa do osiguranja, organizira i plaæa Nogometni savez, pa je nejasno kakve to troškove ima Èelik? Uz to, ostaje nejasno kome NS i ®upanija plaæaju za utakmicu, jer je vlasnik stadiona Èelik, a uplate idu klubu u ®upanijskoj ligi, koji uopæe nije vlasnik stadiona, rekao je za Avaz sugovornik upuæen u neobiène transfere iz ZD® i NS BiH.

sportin.ba