Bh. trojac kreator Švicarske senzacije


ImageOdliène igre Harisa Seferoviæa • Èlanovi ekipe koja se plasirala u èetvrtfi su Sead Hajroviæ i Maik Nakiæ
 
Stara ¾alosna prièa se nastavlja – Bosna i Hercegovina na Svjetskom prvenstvu za igraèe do 17 godina u Nigeriji nema svoju reprezentaciju, ali postoji nekoliko fudbalera naših korijena koji brane tuðe boje.

Nakon što je u grupnoj fazi pobijedila Meksiko, Japan i Brazil, selekcija Švicarske je i u osmini finala postigla veliki rezultat i nakon produ¾etaka eliminirala Njemaèku sa 4:3, a znaèajnu ulogu imao je Haris Seferoviæ, koji je bio strijelac jednog gola.

Èlan Grashopersa postigao je dva gola i protiv Japana (takoðer 4:3) te trenutno dijeli prvo mjesto na listi strijelaca.

Osim njega, u igru je krajem meèa protiv Njemaèke ušao još jedan fudbaler naših korijena, odbrambeni igraè Sead Hajroviæ. O njemu smo veæ pisali kada je slavni Arsenal nedavno, na insistiranje našeg struènjaka u redovima "Topnika" Bore Primorca, Grashopersu platio odštetu od 300.000 eura. Hajroviæ je u susretu s Nijemcima dobio crveni karton.

Èlan švicarske selekcije je i fudbaler Siona Maik Nakiæ, koji je dosadašnje meèeve pratio s klupe.

Iako su sva trojica roðena u Švicarskoj, s obzirom na to da je rijeè o mladim igraèima (1992. i 1993. godište), oni još nisu izgubljeni za našu reprezentaciju. Naravno, ukoliko odgovorni u NSBiH na vrijeme stupe u akciju i privole ih na promjenu dr¾avljanstva.

Švicarci u nedjelju igraju èetvrtfinale protiv Italije.

 
avaz.ba