Bajramović: ‘Očekujem još veću borbenost’

Image

Košarkaška reprezentacija BiH sinoæ je otputovala u Zagreb, odakle bi danas rano ujutro trebala nastaviti put u Birmingem.

Pred sutrašnju kvalifikacionu utakmicu protiv Velike Britanije selektor BiH Mensur Bajramoviæ naglašava da je atmosfera dobra, puno bolja nego pred prošlu utakmicu sa Izraelom u Tuzli, kada je èitava ekipa bila pod dojmom poraza u Èeškoj.

– Objektivno, svima nam je laknulo pobjedom protiv Izraela, vratili smo se u igru. Bitno je pobjeðivati kuæi, ali nam je jasno da æemo morati uraditi nešto i u gostima – istièe Bajramoviæ.

Prilika se pru¾a veæ sutra, mada su u našem taboru svjesni da je domaæin, predvoðen NBA zvijezdom Luolom Dengom, mo¾da èak i favorit.

– Susret protiv Izraela putokaz je kako trebamo igrati, barem kad je u pitanju odbrana. To nije bila lijepa utakmica, ali jeste borbena u kojoj smo ulo¾ili ogromnu energiju. Nešto slièno, mo¾da èak i više, oèekujem u narednim meèevima – dodaje Bajramoviæ.

Prema njegovim rijeèima, svi igraèi su spremni za nastup, ukljuèujuæi Gorana Ikoniæa koji je imao problema sa tetivama.

Nijedan "dvocifreni" igraè

Nakon dva kvalifikaciona meèa nijedan bh. košarkaš nema dvocifreni prosjek poena. Najefikasniji su Mirza Teletoviæ i Ermin Jazvin sa po 9,5 poena po meèu.

Po jedan manje imaju Kenan Bajramoviæ i Ivan Opaèak, a slijede D¾ej Ar Bremer (J. R.) i Goran Ikoniæ sa 6,5, Nihad Ðedoviæ sa 6,0… Najviše skokova (12) ostvario je Jazvin, Teletoviæ je sakupio deset.

avaz.ba