Tuzla: Veliko interesovanje za meč sa Izraelom

Image  Ulaznice za predstojeæu utakmicu izmeðu muških košarkaških reprezentacija BiH i Izraela, koja æe u narednu subotu biti odigrana u Tuzli u okviru kvalifikacija za “Eurobasket 2009”, puštene su veæ u prodaju i, prema prvim informacijama, veæi dio je veæ prodat, saopæio je Regionalni košarkaški savez (RKS) Tuzla.       

“Svakodnevno primamo veliki broj zahtjeva za rezervacije ulaznica i zaista je šteta što smo ogranièeni sa samo 5.000 sjedeæih mjesta”, istaknuli su predstavnici RKS Tuzla, kao tehnièkog organizatora utakmice koji veæ više od mjesec dana zajedno sa Organizacionim odborom vrši pripreme za ovaj košarkaški spektakl.       

Izraelska košarkaška reprezentacija, zajedno sa svojim obezbjeðenjem, u Tuzlu æe doæi u èetvrtak, a za specijalne mjere sigurnosti biæe zadu¾eni Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona i agencije za osiguranje, koje su veæ napravile opse¾an plan sigurnosti.       

“Da cijena karata bude svega 5 KM, omoguæili su Vlada TK i Opæina Tuzla koje su sa po 20.000 KM finansijski pomogle ovu manifestaciju. Inaèe, ostalo je još nekoliko sitnica u samoj organizaciji utakmice, i što se nas tièe spektakl veæ mo¾e poèeti”, rekao je Mirsad Ðonlagiæ, predsjednik Organizacionog odbora.       

Obje reprezentacije biæe smještene u Hotelu “Tuzla”.       

Svoj dolazak i rezervaciju karata veæ je najavila i navijaèka skupina “BH Fanatikosi”, koji æe zajedno sa tuzlanskom publikom u “Mejdanu” biti velika podrška bh. reprezentativcima, saopæio je RKS Tuzla.