Odrzana skupsitina IO NS BiH: Navijace po rebrima, igrace po dzepu

Image  Èlanovi Izvršnog odbora NS/FS BiH na sjednici odr¾anoj danas u Sarajevu najviše su vremena potrošili na raspravi, u pojedinim trenucima i svaði, oko buduæeg konkursa za novog generalnog sekretara Saveza.  

Ipak, na koncu su imenovali Komisiju koja æe napraviti konkurs, to jeste koje æe reference morati imati buduæi nasljednik Muniba Ušanoviæa, kojem «produ¾eni» mandat istièe 31. decembra ove godine.  No, pošto je u NS/FS BiH sve moguæe, nije iskljuèeno da Ušanoviæ i ostane na funkciji, koju trenutno «èuva» kao vršilac du¾nosti. Uglavnom, èlanovi IO u Komisiju izabrali su predsjednika i potpredsjednike Komisije za propise NS/FS BiH.

Manje premije reprezentativcima
 
O Ušanoviæevom kabinetu govorilo se još… Naime, Pravilnik o platama generalnog sekretarijata vraæen je na usaglašavanje Komitetu za finansije i Predsjedništvu NS/FS BiH. O kojim je ciframa rijeè u Savezu nisu htjeli govoriti danas, kao ni o usvojenom Pravilniku o premijama za rezultate A reprezentacije BiH, no veæ je procurilo u javnost kako su smanjene zbog finansijske dubioze u NS/FS BiH.
E. kada smo kod dubioze, èlanovi IO saèinili su kako istakoše plan, prema koje æe se Savez finansijski konsolidovati do 2011. godine. Iz ovog zakljuèka sa sjednice, koliko god oni krili cifre, svima mo¾e biti jasno koliko je nekada visoko profitabilna organizacija novèano opuhana!

Æiro oduševljen prijemom

Sjednici IO prisustvovao je i Miroslav Æiro Bla¾eviæ, selektor fudbalske A reprezentacije BiH. U svom izvještaju na poèetku mandata istakao je da je zadovoljan zalaganjem igraèa viðenim u prijateljskoj utakmici koju smo izgubili u Zenici od Bugarske (1:2). Posebno je naglasio kako je oduševljen prijemom publike, ali i podrškom èlanova Predsjedništva i Izvršnog odbora NS/FS BiH.
Æiro je izrazio nadanje pred IO da æemo dobro startovati u kvalifikacijama za SP, te dostojno parirati Špancima u Murciji 6. septembra ne odredivši se o ishodu susreta sa prvacima Evrope. Kazao je i kako oèekuje sigurnu pobjedu u drugom kolu protiv Estonije, 10. septembra u Zenici.