Privatna reprezentacija svima nezanimljiva

ImageFudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nezanimljiva je gotovo svim evropkim reprezentacijama koje su uèestvovale ili još uvijek igraju Evropsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj.

Èelnici NS/FS BiH, na èelu sa predsjednikom Iljom Dominkoviæem, za kojeg veæina poznavaoca prilika u našem fudbalu tvrde da je napravio privatnu reprezentaciju koju opslu¾uje jedan broj menad¾era, inaèe, njegovih dobrih prijatelja, dobili su korpicu od deset reprezentacija uèesnica Eura 2008.

Tako su igranje prijateljskog meèa sa privatnom reprezentacijom «Dominkoviæa & co» odbili: Austrija, Njemaèka, Grèka, Italija, Holandija, Portugal, Rusija, Švedska, Švicarska i Francuska. Uz to Poljaci su nas odbili èak i onda kada je, prema tvrdnjama ljudi iz bh. kuæe fudbala, utakmica bila dogovorena. Izabranici Leeo Benhakkera umjesto sa nama odigrali su kontrolni susret sa Albanijom.

Uz pomenute reprezentacije, na utakmicu sa BiH nije pristala ni Engleska, kome je zahtjev iz Saveza poslat dva puta. Umjesto A tima, Englezi su se smilovali i pristali da u Sarajevu, 16. septembra ove godine, gostuje njihov C tim, koji æe igrati susret protiv naše A-2 reprezentacije. Takoðe, odbili su nas i Danci, Slovenci, te reprezentacija Saudijske Arabije.

Koliko u Evropi ozbiljno shvataju bh. tim pokazuje èinjenica da su u Savez stigle ponude za igranje prijateljskih utakmica sa Albaijom, Luxemburgom, te selekcijom Katalonije!?

Nakon što je privatni tim «Dominkoviæa & co» , kojem se odazvao samo jedan igraè sa prvobitnog spiska (®elimir Terkeš) 1. jula u Zenici igrao sa Azerbejd¾anom, naredni meè je na rasporedu 20. avgusta (20 sati), vjerovatno na Bilinom polju, protiv Bugarske, naravno, ako Bugari u meðuvremenu ne shvate trenutno stanje u našem fudbalu, te otka¾u gostovanje.

sportsport.ba