Spasimo bh. fudbal – Koševo 01. juni 2008.

ImageNakon okupljanja èlanova BHF-a pred muzejom, laganim tempom i uz pjesmu korteo se kreæe ka stadionu. Što se korteo više pribli¾avao stadionu to je atmosfera bila napetija i uzbudljivija. ImageImali smo manju policijsku pratnju, pa se to iskorištava i pali koja baklja. Dolaskom na stadion zauzimamo mjesto u debeloj hladovini ispod istoène tribine, gdje su neki vrijeme iskoristili kako bi se napojili dok su drugi momci, zadu¾eni za izgled tribine, spremali i smišljali sve detalje za koreografiju kako bi sve prošlo kako je i zamišljeno.

Tom prilikom se na parkingu širi velika zastava BiH. Nakon kraæeg odmora di¾emo se i kreæemo lagano ka zapadnoj tribini kako bi se smjestili i bez problema formirali kop. Lagano ulazimo svi na stadion bez ikakvih problema, kaèimo transparente i polako zagrijavamo glasne ¾ice. Super vrijeme, super tekma…Fina brojka u kopu navijala je èitavu utakmicu. Na poèetku se uz intoniranje himne širi i velika zastava BIH, nakon koje se di¾e parola SAVEZ NAPOLJE.Image

Atmosfera je prosto bila oèaravajuæa. Po prvi put smo svi bili kao jedno (nikome nije bilo va¾no ko je, šta je, odakle je ili kojoj grupaciji pripada) i po prvi put se stadionom AFH orila himna Jedna si jedina. Tekma je poèela. Pjesme su se smjenjivale jedna za drugom, prilièno dobro i glasno. Uglavnom smo uspjeli povuæi i ostale strane da pjevaju sa nama i to uspješno. Prozivanje istoène, ju¾ne i sjeverne tribine je bilo sjajno. Istok popunjen pribli¾no kao i zapad. Gromoglasno je navijao za naše momke i do kraja su nas pratili istim tempom uz male prekide. S druge strane, jug, upola manje su davali od sebe ali u pojedinim trenucima zvuèali su impresivno, dok se sjever trudio svim silama da ne zaostaje iako se samo mali broj navijaèa nalazilo se na tom dijelu stadiona.

ImagePri kraju ove humanitarne tekme, di¾u se jos dvije parole u dva reda «OVO JE BiH» i «HVALA VAM LEGENDE» uz gromoglasno dozivanje zvijezda našeg nogometa.

Zaista je nedjelja bila dan za pamæenje, dan kada smo ujedinjeni pokazali bandi u tzv. Savezu i èitavom svijetu da se mi borimo za sve što je naše i da se nikada neæemo predati a ni odustati.

Svi smo bili tu sa istim ciljem, iskazati nezadovoljstvo zbog monstruma koji nam uništavaju fudbal, zbog podrške našim legendama koje su se suprotstavile monstrumima i koje nisu htjele igrati kako oni sviraju, ali i zbog podrške našem èlanu Harisu koji je obolio od teške bolesti kao i Ilji Spasovskom djeèaku koji je zadobio teške povrede na utakmici u Vrapèiæima.

Za vrijeme tekme nije zabilje¾en niti jedan jedini incident, kako na tribinama tako ni van stadiona.

Velike pohvale svima koji su svojim prisustvom uvelièali ovaj dogaðaj i pohvale skupinama koje su podr¾ale ovu humanitarnu utakmicu. Utakmica u Zenici izmeðu privatne repke i Azerbejana protekla je u sjeni dešavanja u Sarajevu, i odigrana je pred potpuno pustim tribinama.
 

NEMA PREDAJE!!

BHF

image