Kodro: Ne ¾elimo nikoga po¾urivati u odluci

ImageSelektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine još uvijek se nalazi u Španiji, ali veæ naredne sedmice je u domovini. Utakmica sa Makedoncima sve je bli¾e i vrijeme je da se struèni štab okupi i javnosti predstavi imena igraèa koji æe konkurisati za utakmicu za nekadašnjim sunarodnjacima. 

Planirao sam spisak objaviti u naredni petak, ali kako sada stvari stoje, vjerovatno æu saèekati da se odigraju nacionalna prvenstva, a onda u ponedjeljak saopštiti imena kandidata za utakmicu s Makedoncima. Ipak, mogu vam odmah reæi da ne oèekujete mnogo toga novog ili spektakularnog u odnosu na onaj prvobitni spisak za Japan, kazao je na poèetku razgovora za naš portal Kodro.

Glavna tema ovog razgovora bio je nekadašnji kapiten Sergej Barbarez. Njegov intervju u njemaèkim lokalnim novinama, u kojemu je kazao kako ozbiljno razmišlja o povratku u reprezentaciju podigao je veliku prašinu u našim medijima. Svi oèekuju povratak ovog veterana u dres s dr¾avnim grbom.

U igri još uvijek i Salihamid¾iæ 

Biæu iskren i reæi da mi nismo razgovarali od onog mog posjeta Njemaèkoj. Tada smo sjeli, prijateljski se isprièali, razgovarali o buduænosti same reprezentacije, našim ciljevima, ali ni u jednom trenutku pred njega, niti bilo koga drugog, nismo stavili nekakvo pitanje hoæe li se i kada vratiti u reprezentaciju! Jednostavno, mislim da to nije korektno prema tim igraèima, oni su zreli ljudi i mogu sami razmisliti i shvatiti kada je vrijeme da nam ka¾u svoju odluku. Ne ¾elimo nikoga po¾urivati u odluci, sve æe se znati jako brzo, objašnjava Kodro, dodajuæi kako je tadašnjim razgovorima, kako sa Barbarezom, tako i sa Salihamid¾iæem nešto ranije u Italiji, izuzetno zadovoljan.

Generalno sam zadovoljan, ne samo razgovorima sa ovim igraèima, nego sa svim kandidatima za reprezentaciju koje smo stigli do sada obiæi. Njihove reakcije, oèekivanja i ¾elje su pozitivne, svi ¾elimo zajedno doæi na pravi put. Ali pred nama je naporan rad, toga svi moramo biti svjesni, ka¾e Kodro.
Prije svega valja u debitantskoj utakmici pred bh. publikom pokazati da ova ekipa posjeduje kvalitet. Izabranici Sreæka Kataneca daleko su slabog protivnika i za poèetak æe biti baš po mjeri našoj selekciji u izgradnji.

Raduje me forma pojedinih naših igraèa u Evropi, pogotovo èinjenica da se Zvjezdan Misimoviæ nakon povrede vratio pogotkom. Vjerujem kako svi ¾eljno išèekuju okupljanje krajem mjeseca, a mi veæ radimo na tome da do poèetka kvalifikacija i utakmice u Murciji sa Španijom, odigramo što veæi broj kontrolnih susreta. UEFA-in termin je i onaj u maju, i nadam se da æemo uskoro naæi protivnika i za tu utakmicu, zakljuèuje prvi èovjek nacionalne fudbalske selekcije Meho Kodro.

sportsport.ba