Sergej Barbarez ostario? Tko to ka¾e, tko to la¾e…

ImageSergej Barbarez bio je dvostruki strijelac u uvjerljivoj pobjedi (5:1) Leverkusena nad Galatasarayem èime je zaslu¾eno ponio epitet igraèa utakmice.

 Apotekari su Blitz kriegom u samo deset minuta (od 12. do 22. minute) stigli do prednosti od 3:0 èime su praktièno osigurali prolazak u osminu finala Kupa UEFA s obzirom da je prva utakmica u Istanbulu okonèana bez pogodaka. S dva pogotka u drugom dijelu Leverkusen je dotukao tursku momèad koja je poèasni pogodak postigla iz penala u 87. minuti.

Da gledatelji na BayAreni neæe gledati istanbulsku reprizu bilo je jasno veæ na samo poèetku kada je Sergej Barbarez iskoristio centaršut Kiesslinga i udarcem glavom doveo svoju momèad u vodstvo. Veæ u narednoj minuti Kiessling ulogu asistenta mijenja ulogom strijelca te lijevom nogom nakon dodavanja Schneidera šalje loptu za leða gostujuæeg vratara Orkuna Uºaka. Nekadašnji kapetan bh. selekcije u 22. minuti se ponovo upisuje u listu strijelaca kada nakon centaršuta Barnette prizemnim udarcem lijevom nogom još jednom matira Uºaka.

Sa par izmjena u poluvremenu gostujuæi trener Feldkamp bezuspješno pokušava razbuditi svoju uspavanu momèad. Novi šok im zadaje Haggui koji nakon 10 minuta igre u drugom poluvremnu iz slobodnog udarca povisuje na 4:0, a pet minuta kasnije Servet Çetin u šesnaestercu faulira Kiesslinga, a siguran izvoðaè penala je Schneider.

U 65. minuti uz praæen gromoglasnim apaluzom s tribina igru napušta Sergej Barbarez, a u finišu susreta poèasni pogodak za Turke posti¾e Barusso (na posudbi iz Rome) iz penala dosuðenog nakon što je Haggui igrao rukom.

Nogometaši Leverkusena odlaze pozdraviti navijaèe ali bez Sergeja Barbareza koji kao najbolji igraè susreta odlazi do improviziranog studia na ugodni razgovor s novinarima DSF-a.

sportin.ba

Golove mozete pogledati na slijedecim linkovima:

http://www.dailymotion.com/video/x4geb7_leverkusen-51-galatasaray10barbarez_sport

http://www.dailymotion.com/video/x4gejf_leverkusen-51-galatasaray30barbarez_sport