Idemo kod Salihamid¾iæa i Barbareza

ImageMeho Kodro i Elvir Boliæ, selektor i menad¾er reprezentacije, kreæu na radnu turneju. Najprije æe u Italiju, potom u Njemaèku. Glavna zadaæa èelnog dvojca iz reprezentacije jesu razgovori sa bh. reprezentativcima. Boliæ i Kodro æe pokušati nagovoriti Hasana Salihamid¾iæa i Sergeja Barbareza na povratak u nacionalni tim.

– Razgovarao sam u više navrata sa Salihamid¾iæem oko njegovog statusa. Male su šanse da se vrati, ali je Braco zadu¾io reprezentaciju. Zaslu¾io je korektan razgovor koji smo ranije obeæali. Dolazak u Italiju iskoristit æemo da pogledamo Zlatana Muslimoviæa – referira Boliæ.

Ništa manje nije va¾an boravak u Njemaèkoj.

– Planirali smo u petak gledati Hofenhajm, gdje igraju Salihoviæ i Ibiševiæ. Pogledat æemo Bajer i Šalke. Razgovarat æemo sa svima, sa Barbarezom, Misimoviæem, Bajramoviæem… Znam za Sergejovu odluku, ali nam je stalo da svi budemo uz reprezentaciju. ®elja nam je da oni koji su spremni i koji zbog povrede ne budu u formi, doðu na naredno okupljanje kada doèekujemo Makedoniju u Zenici.

Na kraju je Boliæ zamolio da za podršku ka zajednièkom cilju.

– Kodru je zaboljelo što ga se gura u ring sa Ba¾dareviæem. Oni su prijatelji. Kodro ne voli publicitet, još manje da se verbalno sa nekim obraèunava. Znam da nam je zajednièki cilj uspjeh reprezentacije, sada nam je podrška najpotrebnija. Do sada smo imalu super korektnu saradnju, nadam se da æe takva biti ubuduæe – izjavio je za "San" Elvir Boliæ.

san.ba