Omladinci zreli za dobre rezultate

ImageOmladinska rukometna reprezentacija BiH okupila se proteklog vikenda u Zavidoviæima, gdje je odigrala kontrolnu utakmicu sa domaæom Krivajom. Iako oslabljeni, bez povrijeðenih reprezentativaca Gorana Šarenca (Lokomotiva) i Marka Paniæa (Borac), izabranici selektora omladinskih reprezentacija Aleksandra Dugiæa upisali su pobjedu nad iskusnom Krivajom sa 28:25, istakao je na juèerašnjoj redovnoj konferenciji za novinare generalni sekretar RSBiH Smajo Karaèiæ.

Završne pripreme juniorske reprezentacije BiH biæe odr¾ane od 10. do 20. marta u Meðugorju, a Karaèiæ tvrdi da æe se ova selekcija, u èijim se redovima nalazi i nekoliko kadeta, dobro spremiti za kvalifikacione meèeve u Nikšiæu, od 21. do 23. marta, za plasman na Evropsko prvenstvo. BiH se nalazi u grupi sa Slovenijom, Švedskom i Crnom Gorom, a dvije najbolje plasirane selekcije uèestvovaæe na EP, koje æe se odr¾ati u Rumuniji u julu.

“Mladi reprezentativci æe na pripremama u Meðugorju odigrati najmanje dvije kontrolne utakmice. Jedna utakmica æe se, najvjerovatnije, igrati sa Izvið­aèem, a za drugu æemo još vidjeti ko æe biti protivnik. Što se tièe kvalifikacija, Švedska je favorit, ali i mi bismo, uz objektivno suðenje, mogli lako doæi u kombinaciju. Najviše šansi za plasman za EP, ipak, imaæe kadetska reprezentacija, koja æe svoje kvalifikacije igrati u maju u Banjoj Luci, u grupi sa Holandijom, Francuskom i Luksemburgom“, rekao je Karaèiæ.

On je potvrdio da æe seniorska reprezentacija BiH sigurno uèestvovati na meðunarodnom turniru u Skoplju u martu, u sedmici EHF, na kojem æe igrati selekcije Makedonije, Srbije i Turske. Dodao je da je zanimanje za nastup na turniru u Skoplju pokazala i hrvatska reprezentacija, koja bi igrala bez Baliæa, Metlièiæa i Lackoviæa.

Generalni sekretar je najavio da æe podnijeti prijavu Disciplinskoj komisiji protiv Stanka Sabljiæa, pivotmena juniorske reprezentacije i igraèa Èapljine, zbog toga što se nije odazvao pozivu selektora Dugiæa na okupljanje. U sluèaju da se utvrdi da je neopravdano izostao sa okupljanja, dobiæe suspenziju neigranja za svoj klub na godinu dana.

osloboðenje