Pjaniæ u ©alke 04 umjesto Ozila?

Image

Miralem Pjaniæ bi mogao biti zamjena za Mesuta Ozila, plejmejkera Šalkea, koji æe od naredne sezone nositi dres Verdera iz Bremena.

Mladi 17-godišnji bosanskohercegovaèki nogometaš, veæ pola godine nalazi se u planovima gotovo svih veæih evropskih klubova. Za talentovanog Bosanca roðenog u Tuzli, a koji je odrastao u Luksemburgu, interes su redom iskazivali Arsenal, Inter, Juventus, Milan, Real, Liverpul, Bajern, a sada su se u trku najozbiljnije ukljuèili Verder i u novije vrijeme – Šalke 04. Dres kluba iz Gelzenkirhena nosi bh. reprezentativac Zlatan Bajramoviæ.

Miralemov otac Fahrudin, inaèe zaposlen u skauting slu¾bi Meca, nije ¾elio potvrditi, ali ni demantirati našu informaciju, samo je rekao da je istina kako "u posljednje vrijeme èesto prièam sa Nijemcima".

– Zvao me je prije nekoliko dana Husnija Fazliæ iz Verdera. Oni su doveli Ozila, ali æe vjerovatno ostati bez Dijega. Što se tièe Šalkea, ne bih ništa da govorim. Ono što je najva¾nije, jeste da Miralem igra dobro i da ga zdravlje slu¾i. Interesanata je zaista mnogo, ali bez znanje Meca, ništa se neæe odluèivati – ka¾e Fahrudin Pjaniæ.

Miralema ima ugovor s Mecom do kraja 2010. godine, ali teško da æe ga odraditi do kraja. Naime, kako postoje veliki izgledi da Mec od naredne sezone igra u 2. ligi, tako je rezon da Pjaniæ ode na kraju prvenstva.

Nezvanièno se pominje da bi francuski klub za njega mogao dobiti 10 miliona eura.

Kodro na meèu Bordo – Mec

Selektor naše nogometne reprezentacije Meho Kodro, prema našim izvorima, bit æe prisutan na utakmici u subotu u kojoj se sastaju Pjaniæev Mec i Bordo. Kodro ¾eli na licu mjesta vidjeti Pjaniæa, nakon èega se oèekuje da æe ga pozvati u reprezentaciju za utakmicu sa Makedonijom 26. marta na Bilinom polju.

san