Osim, Ljubojević, Kajtaz, Kulina, Begić i Beus u Komitetu za normalizaciju Nogometnog saveza BiH

Sastanak Komiteta će biti održan 18. aprila u Beču

alt

Iako još nema zvanične potvrde iz FIFA-e BHT je jutros objavio informaciju o sastavu Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH.

U njemu će se naći Ivica Osim, Darko Ljubojević, Dragan Kulina, Elvedin Begić, Sead Kajtaz i Ivan Beus. Predsjednik bi trebao biti Slovenac Rudi Zavrl.

Komitet će svoj prvi sastanak održati u ponedjeljak 18. aprila u Beču. Uz članove komiteta sastanku će prisustvovati specijalni izaslanici FIFA-e i UEFA-e Eva Pasquier i Marcel Benz.

Proteklih dana je bilo mnogo špekulacija i nabrajanja imena koja bi mogla činiti sastav Komiteta. Iako se čini da su iz FIFA-e imali spreman spisak članova poremetilo ih je odbijanje v.d generalnog sekretara Olimpijskog komiteta BiH Saida Fazlagića.

Elvedin Begić je, po svemu sudeći, u sastav Komiteta ušao kao alternativa za Fazlagića.

– Sa mnom su kontaktirali iz FIFA-e i UEFA-e. Ne samo posljednjih dana nego i posljednjih nekoliko mjeseci. Istina je da smo razgovarali na tu temu, ali ja još nisam dobio nikakvu zvaničnu obavijest da sam imenovan za člana Komiteta – rekao nam je Begić.

Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH je dobio zadatke podijeljene u dvije faze. A ključni zadatak je da do 26. maja Skupština NSBiH usvoji novi statut što traže FIFA i UEFA kako bi mogla podići suspenzija i omogućiti reprezentaciji BiH nastavak učešća u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i klubovima nastupi u evropskim kupovima.

(Avaz)