©vabo pozdravljen ovacijama

ImageTeško da je i pet minuta TV prijenosa prijateljskog susreta Japan – BiH moglo proæi bez prikazivanja Ivice Osima. Sve nas je, a èini se posebno Japance, obradovao njegov povratak na teren.
Bilo je to prvo njegovo javno pojavljivanje nakon pretrpljenog mo¾danog udara, èiji su se efekti ogledali u èinjenici da smo popularnog “Švabu” vidjeli kako sa štapom dolazi na stadion, na kojem ga je 27.000 fanatiènih Japanaca gromoglasno pozdravilo. Nije Osim ostao du¾an, pa se preko velikog video ekrana National stadiona u jednom trenutku zahvalio navijaèima na podršci.
“Nastavljam sa svojom rehabilitacijom. ®elim se zahvaliti svima u Japanu na velikoj podršci”, poruèio je preko velikog video ekrana dok je stadion klicao njegovo ime.
“Iskreno se nadam da æe se Japan i Bosna susresti ponovno na Svjetskom prvenstvu 2010.”, dodao je Osim, koji je utakmicu odgledao iz svoje kabine.
Njegov povratak na teren pozdravili su i japanski igraèi – strijelac prvog pogotka u pobjedi domaæin 3:0, Yuji Nakazawa, kazao je: “Nisam ga vidio, ali dobro je znati da se oporavlja.”
Bio je ovo još jedan pokazatelj koliko je Osim cijenjen u Zemlji izlazeæeg sunca za èiji je nogomet uèinio jako puno.

 

Dnevni list