Braco: Nema ni¹ta od povratka!

ImageSamo oni koji ne poznaju dovoljno Hasana Salihamid¾iæa, mogli su se ponadati da æe prvotimac Juventusa promijeniti svoju odluku i ponovo zaigrati za bh. reprezentaciju. Shvatio je to i Elvir Boliæ, nakon razgovora sa Bracom.

Nema ništa od povratka. Znam da æe Kodro i Boliæ doæi u Torino. Radujem se njihovom dolasku. Popiæemo kafu, veèerati, ali ja neæu promijeniti svoj stav. – podvukao je Salihamid¾iæ.

I pojasnio zašto?

Moje tijelo više ne mo¾e izdr¾ati napor da igram na više frontova. Imao sam dosta teških povreda. Iz reprezentacije sam otišao samovoljno. Ja ne donosim odluku preko noæi, a kada odluèim, ja je ne mijenjam.

Podr¾ao je izbor novih ljudi…

Kodro i Boliæ su igraèke velièine. Bila mi je èast što sam kao mlad igraè stasavao uz njih. Oni su moji prijatelji. Dobro je što se Savez odluèio za mlaðe ljude. I u reprezentaciji trebaju igrati mlaði igraèi. Kodri i Boliæu ¾elim da ostvare kao treneri oni što nisu kao igraèi. I u mojoj karijeri ostaje jedna «mrlja»: osvojio sam sve, ali nisam nikad igrao na EP i Svjetskom prvenstvu. – izjavio je Hasan Salihamid¾iæ.

 

Sportin.ba