Pa¹aliæ priprema teren Kranjèaru?!

ImageBivši hrvatski selektor Zlatko Cico Kranjèar dobio je otkaz prvoligašu iz Abu Dhabija, Al-Shaabu. Njegov menad¾er, Banjaluèanin Dušan Ðuriæ potvrdio je ovu vijest dodavši da je "Kranjèar napustio klub zbog miješanja èelnika u izbor igraèa".
Kranjèar iz Emirata neæe otiæi praznih ruku. Biæe mu isplaæena cijela godišnja plata u iznosu od 450 hiljada dolara. Veæ se pojavila i nova kombinacija o preuzimanju drugoga emiratskog prvoligaša Al-Nasra.

Prijateljstvo i posao

Dobri rezultati u Emiratima malo znaèe trenerima. Mnogo je va¾nije slušati vlasnika kluba i klimnuti glavom na svaki njegov zahtjev. Kranjèara se pominje kao buduæega selektora Bugarske, ali i BiH. U menad¾erski krugovima popularni "Cico" slovi kao jedan od najozbiljnijih kandidata, kojeg forsira direktor Ahmet Pašaliæ. Njih dvojica su u dugogodišnjim prijateljskim i poslovnim vezama, stoga ne èudi da je favorit vjeèitog direktora bh. selekcije.

Kranjèar je veæ u nekoliko navrata razgovarao sa Pašaliæem, ali i nekim ljudima iz vrha Saveza. Postavio je svoje uvjete i sada se èeka konaèna odluka. U sluèaju da bude izabran za selektora, Kranjèar bi u svoj struèni štab ukljuèio i Tomislava Ivkoviæa, svojevremeno golmana Dinama i Zvezde, nekadašnjeg reprezentativca bivše dr¾ave.

Kapljica

Zlatko Kranjèar je odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Njemaèku 2006. godine, ali je poznat kao trener koji nije imun na kombinacije sa menad¾erima. Pašaliæ najbolje zna posao. Nadalje, Cico "voli kapljicu", a hrvatski novinari su mu stalno zamjerali zbog toga.

Savršen scenario

Pašaliæu ovakav ishod trakavice oko selektora A tima savršeno odgovara: Muzuroviæ bi završio "na otpadu" kao i njegovi prethodnici Had¾ibegiæ, Smajloviæ i Sliškoviæ, dok bi direktor i dalje ostao "u sedlu". Scenarij toliko puta viðen, poznat i providan, da je svaki komentar suvišan. Ostaje nada da se Pašaliæu neæe dozvoliti da se "igra predsjednika Saveza" pored ¾ivog Ilje Dominkoviæa, te Sulejmana Èolakoviæa i Bogdana Èeke.

San