Magath mi stalno daje podr¹ku

ImagePrije tri godine trèkarao je po premierligaškim livadama, godinu poslije dvije sezone brusio se po Èeškoj, posljednja èetiri mjeseca odraðuje u njemaèkoj Bundesligi, u meðuvremenu je debitirao za A reprezentaciju BiH, a juèer je prvi put osjetio dra¾ igranja s velikim bavarskim gigantom, Bayern Münchenom na Allianz Areni pred 69.000 gledatelja.
Edin D¾eko (21) konstantno napreduje i nadati se je da æe u skoroj buduænosti još više uèvrstiti mjesto i u Wolfsburgu i u dr¾avnoj vrsti.
“Ovo mi je bio prvi derbi s Bayernom i presretan sam što sam dobio priliku igrati protiv takve supermomèadi. To je za mene potpuno novo iskustvo koje mi mo¾e samo pomoæi”, javio se juèer D¾eko.
Momèad Ottmara Hitzfelda koja je u prijelaznom roku na pojaèanja potrošila 70 milijuna eura zamalo je prokockala pobjedu nad Wolfsburgom. Posljednjih desetak minuta Hitzfeld je strepio od naleta Magathovih igraèa, no na koncu je ipak završilo oèekivanom pobjedom Bayerna 2:1.
Teško je igrati protiv tako jake momèadi kakva je Bayern, ali istina, mogli smo na kraju osvojiti bod koji bi bio ravan pobjedi. Pred kraj utakmice smo napravili dobar pritisak, i naš vratar je išao u napad, ali ipak moramo priznati da je Bayern bolji i da je zaslu¾eno pobijedio. Što se tièe moje igre, uvijek mo¾e bolje”, samokritièan je D¾eko.
Bh. reprezentativac priliku uglavnom dobiva u drugom poluvremenu. Trener Magath ga uvjerava da je na pravom putu.
“Trener mi govori da je zadovoljan mojim radom i igrama, bodri me da nastavim raditi naporno i da budem strpljiv. Ne smijem gubiti volju zato što sam na klupi. Razlog zašto ne igram od poèetka jest taj što Magath forsira igru s jednim napadaèem, a tu je u prednosti Grafite”.
Nakon niza od sedam utakmica bez poraza, Wolfsburg je tri puta uzastopno ostao bez ijednog boda. Trenutaèna pozicija (12.) nije u skladu s ambicijama kluba.
“Nismo sretni pozicijom na ljestvici. Imamo tri poraza u nizu. Sada nam dolazi Eintracht i jednostavno moramo pobijediti i vratiti se na pravi put. Samo nas ti bodovi mogu izvaditi iz ove male krize”, završio je D¾eko.

Trebali smo više napadati u Turskoj

Reprezentacija je kvalifikacije okonèala porazom u Turskoj. D¾eko je priliku dobio od prve minute.
S obzirom da smo igrali bez imperativa, neoptereæeno, mislim da smo u igri prema naprijed mogli napraviti nešto više. Trebali smo biti agresivniji. Nismo napravili previše šansi”, ka¾e D¾eko.

dnevni list